torstai 18. helmikuuta 2021

Hillittyä ja hillitöntä

Kangasvarastostani löytyi pala mustapohjaista marimekon kangasta. Se näytti juuri sopivalta, jotta siitä saisi pari kivaa lautasen alustaa.  Tässä pätkässä ei valitettavasti ollut painovuotta eikä mallin nimeä tai suunnittelijaa. Laitoin väliin bambuvanua ja taustalle ikivanhaa marimekkokangasta. Se on niin vanhaa, että suunnittelijaksi on merkitty Vuokko Eskolin. 


 Yllä hillitty etupuoli ja alla sitten hillitön taustapuoli. 


Tuokin kangas on sälilynyt vuosikausia/vuosikymmeniä ylenpalttisen värityksenssä vuoksi. Noita alustoja voi käyttää kulloisenkin mielialansa mukaan kumpi puoli tahansa päälle päin. Raunakaitalekin taitaa olla marimekkoa. Se on selvästi ohkaisempaa kuin muut kankaat. Vaikka se on ohuempaa, oli silti aikamoinen vääntäminen kaitaleen kiinnittämisessä ompelukoneella.  

Alustojen tikkaukset noudattavat tumman puolen kuviointeja. Hillitsin itseni, enkä alkanut tekemään höyhenkuvioita, vaikka mieli teki.  

Kaapissani on vielä joukko marimekon kankaita. Mitäköhän tekisin niistä? Olisi hyvä hyödyntää ne. 

6 kommenttia:

 1. Onneksi kankaissa ei ole parasta ennen -päiväystä eli marikankaaat ovat ajattomia. Kivoja lautasten alusia sait aikaiseksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista. Hämmästyttävän vanha kangas on edelleenkin kuin uutta, kun sitä on säilytetty kuivassa kerrostalohuoneistossa.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Ansio menee kokonaan kankaan suunnittelijan piikkiin. Minusta tuota ei kannattanut pilkkoa ja siksi tein myös lähes huomaamattomat tikkaukset.

   Poista
 4. Vanhat marikankaat ovat kyllä kauniita! Hienot lautasen alustat, ajattomat kuten kankaatkin.

  VastaaPoista
 5. Tuon tyyppinen kangas passaisi meidänkin keittiöön, tykkään!

  VastaaPoista