maanantai 10. elokuuta 2020

Lintukesä jatkuu

Käytän nyt uutta bloggeria. Ainakaan esikatselussa se ei osaa itse pienentää kuvia tilaan sopiviksi.  Ihmettelen lisää julkaisemisen jälkeen.  Eikä näköjään julkaistunakaan. Löysin miinuspainikkeen, jolla sain pienennettyä kuvia. Vaati useamman kokeilukerran, että sain kuvat sopivan kokoisiksi. Miksi ihmeesä hyvät toiminnot pitää muuttaa huonommiksi?

Olen käynyt tiirailemassa lintuja vähän vaihdellen. Sadan lintulajin haaste tuli täyteen heinäkuussa. En ole rynnännyt bongailemaan muiden löytämiä lintuja, vaan tyytynyt käymään hyvillä lintupaikoilla lähiympäristössä ja havainnoimaan niillä oleskelevia lintuja. Meillä Helsingissä on aivan mahtavat lintupaikat. Tosin osa sijaitsee Espoon puolella. 

Eilen minua onnisti todella upeasti. Espoon Elfvikissä tuli kaksi kuovia hyvin näkyviin heinikon seasta.  Toinen pysytteli taka-alalla, mutta toinen antoi kuvata. Nokan pituudesta päätellen kyseessä on nuori lintu tai koiras. Naarailla on vielä pidemmät nokat.

Keltavästäräkki ilahdutti jokin aika sitten ilmestymällä lintutornin lähelle korteen keikkumaan. Äkkiä otin mahdollisimman monta kuvaa. 

Laulujoutsenparilla on yksi poikanen. Koiras oli yksin rannalla, kun naaras ja poikanen tulivat paikalle. Suuri oli jälleennäkemisen riemu 

Alkukesän viheltelijän punavarpusen näkeminen ja kuuleminen on aina ihanaa.


Pikkulepinkäisellä on muodikkaasti naamio kasvoillaan. Tosin ei suositellussa kohdassa.

Kivitasku on toinen naamioitunut lintu.

Paljon olen jättänyt käsittelemättä lintukuvia, koska olen ottanut ne kaukaa ja käyttänyt vain tunnistamisen varmistamiseksi.  Mietin kovasti, miten käyttäisin kivoimpia kuvia tilkkutöissä. Kirjomiseen vai applikointiin?12 kommenttia:

 1. Hienoja lintukuvia. En ole vielä kokeillut uutta bloggeria, mietityttää, osaanko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi bloggeri tulee pakolliseksi tämän kuun aikana. En ole vielä löytänyt yhtään parannusta, mutta monta huononnusta.

   Poista
 2. Mahtavat kuvat ja havainnot! Innolla jään odottamaan tilkkutöiden tuloksia :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Nyt on taas käynyt niin, että G-mailiin ei tule ilmoitusta kommenteistaa.

   Poista
 3. Aplikoinnilla voisi saada myös hienoja juttuja. Näitähän voisi myös printata kankaalle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kannustuksesta. Kommentit eivät näköjään taas tule g-mailiin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas hienoista lintukuvista! Näistä oppii paljon.

  VastaaPoista
 6. Kiitos itsllesi. Mun kuvaamat linnut ovat sullekin lähilintuja, kun suureksi osaksi kuvaan vain Helsingissä ja Espoossa.

  VastaaPoista
 7. Uusi bloggeri on kyllä erilainen, mutta täytyy kai yrittää opetella tämäkin.
  Hienoja lintukuvia taas, suurin osa linnuista minulle tuntemattomia, mutta kirjottuna olisivat hienoja.

  VastaaPoista
 8. Upeat lintukuvat taas, kiitos niistä! Minäkään en yhtään tykkää uudesta bloggerista. Nuo jutusta kertovat pikkukuvatkaan eivät näytä toimivan. Kokeilin vaihtaa vanhaan, niin jo tuli kuva kun latasin sen uudelleen.

  VastaaPoista
 9. Upeita lintukuvia taas - samaa ihmettelen muuten kuvien suhteen: ennen riitti oletuskoko, nyt täytyy säätää että kuvat eivät "vuoda yli"
  :(

  VastaaPoista
 10. Hienoja kuvia! Punavarpunen on tosi kaunis!

  VastaaPoista