keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Liejukanapussukka

Keskeneräisiä tilkkutöitä seuloessani tuli vastaan kaksi liimaharsoapplikaatioina tekemääni tilkkua. Niiden koko oli 30 x 30 cm. Vähän tarpeettoman korkeita pussukkaan, mutta päätin kuitenkin "käyttää ne hyödyksi" ja tehdä pussukan.  Eihän niille oikein muutakaan käyttöä ole näköjään ilmestynyt.Vetoketjupussukat eivät juurikaan inspiroi minua, mutta päätin ottaa homman tehtäväksi. Monta videota katsoin ja sittenkin muutama kömmähdys tuli ja jouduin purkamaan.  Nyt pussukka on kasassa. Signeeraus jäi puuttumaan.  Sen takia en ala purkamaan mitään. Liejukana on lempilintujani ja niitä olen kuvannut tuossa Mätäjoella monen vuoden ajan. 

Tuore kuva liejukanan tämänvuotisesta poikasesta Mätäjoella. Poikasella on vielä suojaväritys eikä noilla siivillä lennetäkään. 

Tein edellisessä postauksessani esittelemälleni kopalle kaverin samasta kankaasta. Identtistä ei tullut, koska kangasta ei olisi ollut samojen mittojen toteuttamiseen.


11 kommenttia:

 1. Kyllä palvelevat liejukanat mainiosti pussukan kyljessä. Kaikenkokoisia pussukoita tarvitaan. No nyt sinulla on jo kaksi hienoa koppaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja siitä että ymmärrät tuollaisen harvinaisemman linnun käyttämistä koristeaiheena.

   Poista
 2. Mahtavaa käsityötaidetta jälleen kerran <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Liejukanakuvien tekeminen oli helppoa. Pussukan tekeminen oli vähän työläämpää.

   Poista
 3. Näitä tilkkulintuja on kiva bongata. Aika monta lintua olet jo ommellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Pitäisi varmaan tehdä lintuaiheisia töitä vielä enemmän. Miksi haaskata aikaa tekemällä sitä mitä muutkin osaa ja paremmin.

   Poista
 4. Tunnet linnut ja osaat toteuttaa niitä töissäsi. Vaatii taitoa. Itse en tunnista liejukanaa. Koppa on kaunis pari edelliselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Liejukana on aika harvinainen. Niitä on tässä eteleärannikolla lammissa ja hitaasti virtaavissa puroissa, joissa kasvaa osmankäämiä. Läheisessä Mätäjoessa ne ovat paikallisten asukkaiden suosikkeja.

   Poista
 5. Onpa kiva pussukka ja linnut ovat hyvä aihe pussukkaan. En ole koskaan nähnyt liejukanaa, muuta kun kuvassa.

  VastaaPoista
 6. Hyvä idea käyttää ne pussukkaan, hauska lopputulos!

  VastaaPoista
 7. Voi miten hieno pussukka! ja nuo alimmman kuvan kopat myös! Mukavaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista