perjantai 24. huhtikuuta 2020

Korimetka ja muita lintuja

Lintukuvaus on kiinni säästä ja sopivan kohteen sattumisesta kohdalle. Keskiviikkona kaksi merikotkaa kaarteli korkealla yläpuolellani, mutta en saanut kuvaa, koska kädessäni oli vain kiikari.

Eilen uskalsin mennä lintutorniin, kun siellä näytti olevan kohtuullisen vähän väkeä.  Yritin kerätä pinnoja tämänvuotiseen sadan linnun haasteeseen ja vanhastaan + Tiiran ajankohtaisista tiedoista tiesin lietteellä olevan muuttajia. 

Huomasin yhtäkkiä matalalla lentävän merikotkan, jota saatteli monta kalalokkia ja varista. Onneksi tällä kertaa kädessäni oli kamera. Lintu kaarteli ja laskeutui rannalle vältelläkseen ahdistelijoita.
Yksi varis jäi vielä vahtiin me-kon taakse.  Kuvasta näkyy, että tämä me-ko on ns. vanha merikotka. Valkoiset pyrstösulat ja keltainen nokka osoittavat sen.  Vanha-sanalla tarkoitetaan täysin aikuista eikä suinkaan vanhusta.
Lintu on niin ylväs, että melkein unohtuivat muut kuvat tykkänään.  
Jaloissa on renkaat, mutta lintu on täysin villi ja vapaa.  Pitkin talvea olen nähnyt tämän tai lajitoverinsa istuskelevan luodoilla.  Merikotkan näkeminen pääkaupunkiseudulla ei ole nykyään harvinaista. 

Melkein unohtui, että sain muutaman kivan kuvan vähän pienemmistä linnuista.
Kevään ensimmäinen suokukko. Väristä päätellen koiras. Vielä ei soidinajan komeaa tukkaa näkynyt.
Lapasorsapariskunta rannan tuntumassa. 
Tavipariskunta ymmärsi asettua vierekkäin yhteispotretin ottamista varten.  Tavi on pienin sorsalinnuistamme.
Uivelokoiras on upean valkoinen. Naarailla on rusehtava suojaväritys. Pysyttelivät tapansa mukaan kauempana rannasta.
Pikkutylli on nimensä mukaisesti pieni. Keltainen silmärengas helpottaa pikkutyllin erottamista vähän isommasta tyllistä.
Valkoviklojen jalat näyttävät hurjan pitkiltä, mutta ovatkin puoliksi peilikuvaa.
Punajalkaviklo on saanut nimensä punaisista koivistaan.
Töyhtöhyyppä kimmelsi värikkäänä. Kun kävin maaliskuussa samassa paikassa kuvaamassa, olivat töyhtöhyypät ainoat linnut rannalla.  Oli niin hämärää keskipäivälläkin, että kuvista tuli ihan surkeita. Varikset melskasivat silloin yön aikana muodostuneen jään päällä.

Mukavia keväthavaintoja ja aurinkoisia päiviä lukijoille
Kvilttaja/Milja

15 kommenttia:

 1. Mahtavat lintuhavainnot! Olen itse käynyt huomattavasti aiempaa harvemmin lintutorneilla juuri tämän tautitilanteen vuoksi. Joskus onneksi osuu sellainen hetki, että sinne mahtuu mukaan ilman riskejä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. On onni asua hyvän lintupaikan lähellä.

   Poista
 2. Sinulla on ollut antoisa linturetki. Varmasti sykähdyttävä kokemus nähdä merikotka. Itse olen nähnyt vasta töyhtöhyypän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merikotkan näkemisestä on tullut hyvin tavalliata, mutta on todella sykähdyttävää kun se laskeutuu lähelle kuvattavaksi.

   Poista
 3. Noita lintuja en olisi tunnistanut. Hyvät kuvat!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kehuista. Olen itsekin oppinut tuntemaan monta lintulajia vasta sen jälkeen, kun aloin käydä Maarin lintutornissa. Eihän noita kahlaajia ole joka rannalla.

  VastaaPoista
 5. Oho, minä en vuodessa saa noin ihania lintuja nähtäväkseni! Meidän lintutorni kun sattuu olemaan sellaisen rapakon äärellä, että ei siellä paljon lajeja näe!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otat kuitenkin huippuhienoja kuvia näkemistäsi lajeita.

   Poista
 6. Upeita kuvia merikotkasta, uljas lintu.
  Hienoja kuvia, enkä kaikkia lintuja olisikaan tunnistanut paitsi töyhtöhyypän:) Sinulla on hyvä kuvauspaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen onnekas, hyvä kuvauspaikka on muutaman kilometrin päässä. Nyt on ongelmana se, että pitää voida pysyä riittävän etäällä muista lintuharrastajista.

   Poista
 7. Oletpa saanut hienoja kuvia merikotkasta! Mukava näitä muitakin on katsella. Omat havainnot rajoittuu tähän pihapiiriin. Punarinnan ilmestymisestä iloitsen aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punarinta on monen suosikki. Se kun tykkää seurailla puutarhassa puuhastelua.

   Poista
 8. Mahtavia kuvia! Suokukkokin on niin kaunis. Merikotka ihan jumalaisen näköinen.

  VastaaPoista
 9. Odotapa, että suokukoille kasvaa tukka. Silloin ne ovat uskomattoman komeita. Tukkaa ei ole vielä. Se haittaisi kovasti muuttomatkalla.

  VastaaPoista
 10. Upeita kuvia, etenkin nuo korimetkan kuvat!

  VastaaPoista