tiistai 17. maaliskuuta 2020

Härpäkkeitä

Brittiläisen tilkkutyölehden jokaisen numeron mukana tulee joku kylkiäinen. Sinänsä ihan hauskoja härpäkkeitä, mutta ei kovin tärkeitä.  Tilkkutyöt pystyy tekemään hyvin ilman noitakin. Joitakin härpäkkeistä olen käyttänyt. Tässä eräänä päivänä aloin etsiä yhtä käyttämääni ja pengoin ompelupöydän laatikot. Sitä ei löytynyt, mutta muita sen verran että katsoin parhaaksi kerätä löytyneet yhteen pahvilaatikkoon.  Kuvaamista varten levitin ne pöydälle.  Aikamoinen varasto.
Tuo kadonnut on 1/4 tuuman saumanvaran leikkaamisen avuksi tehty muovinen viivain lähinnä paper piecingiä varten. Koomista on, että olen hukannut edellisen samaan tarkoitukseen tehdyn viivaimen, jonka ostin joku vuosi sitten. Nyt leikkaan silmämääräisesti mitaten.

Korona-viruksen vaikutuksia
Tilkkutyökurssi loppui kuin leikaten.  Koronaviruksesta johtuen ei enää saa kokoontua. Siivosin äsken kurssikassin sisällön kaappiin ja pöytälaatikoihin.  Ehkä syksyllä sitten pääsen taas pakkaamaan kassin.  Samalla järjestän ompelutarvikkeitani, joita on liiankin paljon.

Tilkkuyhdistyksen Tilkkurata-tapahtuma peruuntui. Sen piti olla lauantaina ja sunnuntaina. Onneksi kävin E:n kanssa ennakkoon katsomassa Neuliaisten ja Tilkkuainojen oheisnäyttelyt. Molemmat olivat tosi kivat, mutta aivan erityyliset. 

Sunnuntaina kävin ostamassa uuden iPadin.  Viisi vuotta vanhan padini akku alkoi oikutella jo loppukesästä. Viimeaikoina akku tuppasi loppumaan kesken käytön, vaikka näytöllä näytti, että varausta on vielä jäljellä. Viime tippaan jäi. Padeja oli vielä kaupassa, mutta viruksen vuoksi ei sinne enää ole asiaa.  Kaupassa oli kova tungos sunnuntaina, kun ihmiset varautuivat etätyöskentelyyn.

Posti on hukannut kaverin tammikuussa minulle lähettämän kirjeen ja tuoreimman Tilkkulehden, joten katsoin parhaaksi mennä itse kauppaan hakemaan laitteen. Sen verran vatuloin edelleen, että jouduin käymään eilen aamulla uudelleen hankkimassa laitteelle suojakannen.  iPadin käyttäminen maailman seuraamiseen on sen verran mukavampaa kuin pöytäkoneen ääressä istuminen, että katsoin hankinnan aiheelliseksi.


10 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä, Milja ❤️. Aikamoinen kasa sinulla tosiaan on noita härpäkkeitä, minulla toistaiseksi vain muutama. Syksyllä varmaan - toivottavasti - on palattu ”normaaliin” elämään ja sinäkin pääset taas uusille tilkkukursseille 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta on vielä kokonaan kokeilematta. Kesä menee mukavasti noilla leikkien :)

   Poista
 2. Jännä, miten noita härpäkkeitä kertyy. Minäkin odotin saavani tilkkupäiviltä sinne lähettämäni kilpailutyön takaisin, mutta niitä pyydettiin jättämään seuraavan vuoden näyttelyyn. No, eilen hamstrasin kangaskaupasta tilkkutyökankaita 8 erilaista; tiedä vaikka joutuisi karanteeniin...

  VastaaPoista
 3. Minulla on on ihan samoja härpäkkeitä ja olen osan ottanut käyttöön ja osan koonnut yhteen elfan laatikkoon, joskus myös olen ajatellut kokeilevani näitä, mutta saas nyt nähdä.
  Meillä on myös loppuivat tilkkukurssit, mutta saamme sähköpostiin viikon aiheen ja ohjeet tekemiseen, saas nähdä onnistuuko tehdä omin voimin:)

  VastaaPoista
 4. Samanlaisia härpäkkeitä löytyy täältäkin. Voisivat olla käytännöllisiäkin kun vaan aina muistaisi kaivaa esille kun tarvitsee;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä keksivät monenlaista tarpeellista!
  Luulin että minulla ei ole kovin paljon, mutta kyllä niitä ihmeesti tulee vastaan laatikoista. Järjestystä kaivataan ja nythän tässä pitäisi olla sopivaa aikaa kaikenlaiseen hyödylliseen kotiaskareeseen.

  VastaaPoista
 6. Multa taitaa löytyä lähes sama satsi. Tosin vähään aikaan en ole ostanut lehteä. Joitain juttuja on tullut käytettyä mutta moni odottelee vielä pakkauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tilanne. Osa on pakkauksessa edelleen. Osaa kokeiltu.

   Poista
 7. Liityn härpäkkeiden omistajien kerhoon. Lähinnä siirtelen niitä paikasta toiseen, kovin montaa en ole käyttänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nuo härpäkkeet eivät ole fiksuja eivätkä tarpeellisia. Ehkä tulee kokeilluksi, kun sattuu oikeanlainen projekti.

   Poista