sunnuntai 11. elokuuta 2019

Pieni ero

Pussukan ja vetoketjullisen tyynynpäällisen välillä on pieni tekninen ero. Huomasin sen äsken ja purkamiseksi meni. Olin juuri kiinnittänyt vetoketjun koneella tyynyn puoliskoihin ja katsoin tarkemmin. Olin ommellut vetoketjun tyynyn yläreunaan, kun sen tietenkin piti olla alareunassa, jotta se jää piiloon sohvalla ollessaan. Pussukassa vetoketjun paikka on tietysti yläreunassa avaamisen helpottamiseksi.

Tämä on nyt sitten valmis. Jätän toistaiseksi kaappiin odottamaan sopivaa kohdetta. Kaapissa on muutama tilkkupeiton pinta odottamassa kerrosten kokoamista ja tikkaamista. Kerrosten kokoaminen on aina tilaa vaativa haaste.  Odotanko, että pääsen työväenopiston isolla pöydällä kokoamaan vai yritänkö anoa pääsyä jollekin muulle pöydälle.  Oma pöytätilanne on nykyään vähän knafti.

Tänään on kaivattu sadepäivä, mutta eilen kävin lintutornissa.  Kahlaajat ja monet muutkin linnut ovat muuttamassa ja siksi näyttäytyvät Laajalahdella.  En ollut uskoa korviani, kun kuulin kuovien huutelua. Ensin en nähnyt mitään, mutta sitten näkyi kaartava parvi, joka laskeutui lietteelle lepäämään.  Vähän kaukana olivat, mutta sain kuitenkin kuvia, jossa komea nokka näkyy. Nämä kuovit taisivat olla kaikki koiraita tai tämän kesän poikasia. Yhtään todella pitkänokkaista naarasta en nähnyt. Naaraat ovat häipyneet jo alkukesästä. Poikasista huolehtivat koiraat. Kuovi on suurin kahlaajalintumme.

Rannalla kuovien suuri koko tulee hyvin esille, kun niitä vertaa töyhtöhyyppiin ja sorsiin. Rantaa katsoessa ymmärtää, mitä sana sulkasato tarkoittaa. Monet linnut ovat tulleet lietteelle vaihtamaan sulkapukunsa uuteen ja rannalla on tuhatmäärin vanhoja höyheniä.9 kommenttia:

 1. Hieno tyynynpäällinen lintukuvineen. Luonnon ihmeitä on mukava seurata.

  VastaaPoista
 2. Hurmaavan kaunis tyynynpäällinen!

  Enpä ole koskaan nähnyt kuovia rinnatusten itseään selvästi pienempien lintujen kanssa. Oli ihan yllätys tuo kokoero!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Olen kovasti tykästynyt kuviin, joissa näkyy eri lintulajien väliset kokoerot. Lentävän linnun koosta saa harvoin käsitystä.

   Poista
 3. Kaunis tyynynpäällinen ja niin hienoa tikkausta!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti hieno tyynynpäällisesi ei joudu kauaa olemaan kaapissa, se on tosi kaunis:)

  VastaaPoista
 5. Suloinen ja taidokas tuo lintu!

  VastaaPoista