tiistai 25. kesäkuuta 2019

Hidasta meininkiä

Marraskuussa kerroin, että olin tehnyt muutaman blokin itsevärjäämistäni kankaista. Tänään kasasin 25 tekemääni blokkia peiton päälliseksi.  Koko on nyt 150 cm x 150 cm. Melko pieni peitto siis.

Vaikka en ommellut yhtään kaaravaa saumaa, näyttävät peiton kuviot kaartuvan. Ihan hauska silmän huijausefekti.  Mallin nimi on Fight tai 54.  Noita omituisia amerikkalaisia nimiä, joilla on joku historiallinen tausta.

Lähkökohtana oli runsas valikoima erikokoisia ja värisiä kangaspaloja. Joitakin värejä oli aika pieni määrä ja joitakin reilummin. Mallin tuli siis olla sellainen, johon pienet palat riittivät.

Minkähänlaisen taustan tähän laittaisin? Minulle tyypillinen on kokovalkoinen. Toisaalta pitäisi käyttää pois printtikankaita. Löytyisiköhän varastostani joku vaalea kankaanpätkä, joka olisi riittävän suuri.

Lintuja
Vaikka kuvaan lintuja viikottain, niin mestariotoksia ei oikein tule. Selllaisia tunnistuskuvia vain. Komein kuvaamani on tämä merikotka, joka tuli melkein päin lintutornissa.10 kommenttia:

 1. Jännä tuo tilkkupinta! Niin hyvin huijaa silmää, ihan näyttää kaarevilta nuo vaaleat kappaleet.Malli on kiva ja yksiväriset sopivat siihen parhaiten. Niin ihanat värit olet onnistunut värjäämään, ei tuollaisia kaupasta saakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Värjäsin pääsääntöisesti puhtailla purkkiväreillä varoen sekoittamasta ja saamasta suttuisia värejä.

   Poista
 2. Kiva malli, joka todella huijaa katsojaa. Olet onnistunut sijoittamaan pienet palat kauniisti värejä kunnioittaen. Taustakangas voisi olla kirjava eli vastakohta tilkkupinnan kankaille. Ompelemisen iloa.

  VastaaPoista
 3. Malli koostuu kahdesta erilaisesta blokista, joissa käytin kussakin vain yhtä värjättyä ja yhtä valkoista kangasta. Juuri sopiva malli väärjättyjen kankaiden kokoelmalleni.

  VastaaPoista
 4. Värit menevät toisesta toiseen tosi kauniisti:) Kivan näköinen kokonaisuus!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuli taas vähän räväkämpi tilkkutyö, vaikka valkoista on paljon.

   Poista
 5. Tykkään kun värit ovat tavallaan järjestyksessä mutta tavallaan satunnaisesti. Itse värjätyt kankaat ovat kivan eläväisiä. Ehkä taustaan saisi upotettua loput värjätyt kankaat, jos niitä jäi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Saija. Mielenkiintoinen ajatus. Joitakin värejä on reilusti, mutta toisia oli alun alakaen vain fat quarterin verran.

  VastaaPoista
 7. Itsevärjätyistä kankaista tulee niin kauniita peittoja! Jännä tuo kuvio tosiaan, kun huijaa silmää, mutta kaunis ja kiva tilkkupinta.

  VastaaPoista
 8. Kauniit värit ja sopivan mallin löysit! Tämä huijaaminen näyttää hauskalta.

  VastaaPoista