sunnuntai 10. helmikuuta 2019

Valmis, muttei täydellinen

Jotain muuta etsiessä tuli vastaan lähes valmis pieni tilkkupeitto. Olin aloittanut sen syksyllä 2017, mutta se jäi kiireellisempien asioiden jalkoihin ja unohtui kaappiin. Nyt tikkasin sen loppuun periaatteella "better finished than perfect".  Puoliksi tikattu peitto oli saanut muutaman rypyn kaapissa, mutta onneksi nuo rypyt eivät haitanneet loppuun viemistä.

Peiton mitat ovat vaatimattomat 96 cm x 96 cm. Käyttökohdetta ei ole tiedossa ja nimekseen se sai vaatimattomasti "Talvi". Periaatteessa nimen kannattaisi olla selvästi erottuva, jotta työn kuvien haku tietokoneelta olisi helppoa.  Peitto olisi oikein sopivan kokoinen yhdelle reippaalle pystykorvalle, mutta valkoinen ei ole fiksu väri kuraantuvan koiran tarvikkeisiin.

Tilkkublokin malli on "Churn Dash", jolle en tiedä hyvää suomenkielistä nimeä.

Pari viikkoa sitten syntyi pieni haastetyö tilkkutyökurssilla. Konmaritin työn pohjana olevan Panimo-kankaan ja tilkkutyökurssin opettaja otti sen ja uhkasi, että siitä tulee joskus haastetyö. Niinpä tulikin. Aika vaikeaa on keksiä mitään kivaa kankaasta, jonka on jo kerran konmarittanut.  Ajattelin kirjoa siihen jonkun linnun ja lintupiirroksiani selatessa löysin valmiita lintukuvia, joissa oli jo liimaharsokin takana.  Pari lintuhahmoa asettelin kankaalle ja silitin kiinni. Sitten tausta ja vähän tikkauksia  ja haastetyö oli puolestani valmis.  Reunat hoitelin siksakilla. Näin pieneen työhön ei reunakaitale oikein istu.  Isompi linnuista on väärästä väristään huolimatta varmaan helppo tunnistaa, mutta tuo pienempi voi olla haastavampi.  Omista lintuvalokuvista kuitenkin olen molemmat piirtänyt.

Hyvää alkanutta vuotta 2019 kaikille, jotka vielä muistavat että on ollut tällainen Kvilttaaja-blogi.

15 kommenttia:

 1. Hienoa työtä - toki muistan blogisi olemassaolon hyvinkin. Saisinpa itsekin aikaiseksi päivittää blogiani säännöllisemmin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannele. Tuntuu mukavalta, kun viitsit kommentoida.

   Poista
 2. Jos olisi sen pystykorvan kesäpeitto, niin ei ehkä kuraa kertyisi niin paljon...:)

  VastaaPoista
 3. Hauska nähdä noita lintuja pitkästä aikaa! Taustakangas on kuin tehty niitä varten.

  Kivoja töitä kumpikin.

  VastaaPoista
 4. Voi sentään ,miten söpösti nuo linnut istuvat tuossa ikkunan ääressä. Vaalea peitto ei varmaan ole paras mahdollinen koiralle.

  VastaaPoista
 5. Tokihan blogisi on lukulistalla. Kiva pikkupeitto ja vähän arka väri koiralle, mutta menisikö seinällä.
  Haastetyö on tosi kiva, minun mielestäni kyllä oikein hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olen säilynyt lukulistallasi. Luen blogiasi, vaikka en aina kommentoikaan.

   Poista
 6. Vauvan peitto?
  Sellainen kaunis pyhäpeitto :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollekin lapselle tuo peitto taitaa mennä. Nyt ei ole sopivaa lasta tiedossa. Mutta ehkä sellainen ilmestyy.

   Poista
 7. Hyvin tämä blogi muistetaan! Peittoa kun katsoo pidempään, siitä nousee kivasti aina eri osia esiin. Kiva malli, voisiko olla vauvanpeitto? Tai seinätyö? Minä pidän tuosta lintutyöstä. Hauska oivallus laittaa nuo linnut ikkunalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haasteena oli tehdä tuosta ikkunakankaasta jotain. Löysin valmiit linnut ja tälläsin siihen kurkkimaan ikkunasta sisään. Valkkopohjainen peitto sopisi vauvalle. Multa on tilattu vauvanpeitto, mutta tilaaja ei hyväksy tuota. Muumipeittoa en anna, joten saan tehdä uuden pienen peiton, johon tulee lintuja.

   Poista
 8. Kaunis klassikkomalli ja kiva että se tuli valmiiksi!

  VastaaPoista
 9. Tykkäan tuon Talvi-työn eleettömyydestä, sehän sopii mihin vain, vaikka seinälle! Lintutyö on hauska yhdistelmä, mutta näyttää siltä kuin linnut olisivat aina olleet tuossa.

  VastaaPoista