tiistai 15. toukokuuta 2018

Tikkausta tarkoituksella

Tuntui siltä, että tikkaamistuntuma on ihan hukassa.  Niinpä päätin tikata juuri sillä laillaa kuin osaan. Tiheää ja piperrystä. Seassa muutama höyhenkuvio.  Tarkoituksena on tehdä vaatekaappiin joitakin kangaskoreja.  Tällä kertaa meinaan mennä ihan ohjeen mukaan eli ensin tikkaan fat quarterin kokoisen kankaan. 

Minulla on paljon kirjavia kankaita, jotka olisi viisasta käyttää pois viemästä tilaa kaapissa. Otin esille kolme vaihtoehtoa ja laitoin takaisin kaappiin.  En vaan tykkää kirjavista kankaista. Sitten yritin ottaa sellaisia yksivärisiä, jotka olisi fiksua käyttää pois. Ei onnistunut. Käsi tarttui keltaiseen ja hyväksyi marjapuuron punaisen tikkauksen taustakankaaksi.

Valitsin rohkeasti monivärisen tikkauslangan, koska niitäkin olisi syytä käyttää pois happanemasta pöytälaatikossa.  Sitten iski taas kammo kirjavuutta kohtaan ja vaihdoin langan.  Lopputuotehan on tarkoitus kätkeä vaatehuoneen pimentoon, niin kesken kaiken langan vaihtaminen ei haittaa.  Käytin BSR-pistonpituuden säätäjää, kun tunnen olevani niin kesäterässä.

Aluslankana käytin puolanloppuja. Kaikki vaaleat langat kelpasivat ja kääntöpuolesta tuli itseasiassa ihan kivan näköinen.  Sain vaihteeksi tyhjennetyksi puolen tusinaa puolaa.
Tässä mallissa tikattu taustapuoli jää vuorikankaan taakse.  Voin tosin vielä seuraavassa vaiheessa päättää tehdä ainakin yhden kangaskorin niin, että punertava puoli tulee ulkopinnaksi.  Ainakin tuon kirjavalla langalla tikatun osan voisi piilottaa vuorin alle.  Katsotaan, kuinka käy.

Tärkeintä on, että tikkaaminen tuntuu kivalta, vaikka sattuukin käsiin. Nyt voin ottaa ehkä työn alle yhden lahjaprojektin, jonka aloittamisessa olen aikaillut.

8 kommenttia:

 1. Joskus uudelleen ns. vauhtiin pääseminen vähän tökkii, mutta se lähtee kumminkin! Oli sitten se tekeminen mitä tahansa. Tsemppiä tikkaukseen! Hieno tuli!

  VastaaPoista
 2. Kaunista tikkausjälkeä, itse olen ihan tumpelo tikkaamaan. Pitäisi jaksaa harjoitella. Kevätsiivouksien takia ompelukone on saanut parin viikon loman!

  VastaaPoista
 3. Ei näytä olevan tikkaustuntuma hukassa, ei ollenkaan!

  VastaaPoista
 4. Selkeästi tuntuma on tallessa! Näyttää tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
 5. Hyvän näköistä tulee sinun kesäterästä!

  VastaaPoista
 6. Todella komeeta tikkausta, ei ollenkaan ole hukassa tikkaustuntuma!

  VastaaPoista