perjantai 3. marraskuuta 2017

Ajatuksen puolikas

Syksystä on mennyt kaksi kuukautta ihmetellessä.  Tilkkutyökurssilla opettaja lykkää idean toisensa perään, mutta oikein mistään en ole saanut kiinni, koska en ole osannut päättää minkä kokoisena ryhtyisin toteuttamaan ideaa.  Tällä viikolla vastaus tuli vastaan The Quilt Shown blogissa eli tavoitteenani on nyt koota monta pientä hauskaa tekniikkajuttua leijuvat neliöt idealla yhdeksi työksi. TQS:n esittelemässä työssä oli yhdistetty 16 journal quilt-työtä yhteen isoon tikattuun pohjaan. 
Päätin tehdä A4 kokoon moninaiset kurssi-ideat. 

Taustaksi valitsin kaamoksen sinisen kankaan ja sommittelin siihen muista töistä jääneitä liimaharsollisia tilkkuja.  Palojen muodot olivat siis mitä sattuivat ja sitten muotoilin niitä saksilla ja tunsin itseni taas pikkulikaksi, joka repi värillisistä liimapapereista paloja ja rakenteli jotain vastaavaa.  Talo oli vähän aution näköinen ja siksi leikkasin sen eteen nöffin osoittamaan, että siellä asutaan. Vahvistin palojen kiinnityksen taustakankaaseen tikkaamalla ne kiinni.  Taivaalle tulee vielä tähtikangasta ja kuun sirppi.

Kyseessä tulee olemaan todellinen mysteerityö, eli mistään muusta ei ole toistaiseksi aavistustakaan kuin blokkien/tilkkutöiden koko ja leijumisvarjot niiden alapuolelle ja sivulle.  En olekaan aikoihin tehnyt tämäntyyppistä työtä, joten kivalta tuntuu.

Jahkailu ei ole aina hyväksi
Löysin kaapin ylähyllyltä pari vuotta sitten kierrätysryhmästä ostamani pimennysverhot.  Päätin pistää ne sittenkin myyntiin. Niitä mittaillessani huomasin että kumpikin verho oli tarttunut käänteestä itseensä ja irrottaessa syntyi rumaa jälkeä.
Hetken ihmettelin ja sitten laitoin ne myyntiin kierrätysryhmään tuolla kuvalla ja "vikaa"-sanalla varustettuna. Pari minuuttia ja sain ilmoituksen "ostan" ja sitten viestin, että ostaja voi tulla hakemaan heti.  Ostaja ilmoitti lyhentävänsä verhot, jolloin ruma helma ei jää häiritsemään. 

Olen nyt häivyttänyt muitakin verhoja.  Edellisen asunnon (30 vuotta sitten) keittiön verho kelpasi linnuista tykkäävälle tilkkuilijalle.  Huippulaatuinen puuvillaverho ei ollut mennyt säilytyslaatikossa miksikään.  Ihan priimaa tavaraa toisin kuin muovinen pimennysverho. 

9 kommenttia:

 1. Kiva idea käyttää entisten töiden jäännöksiä. Hyvä, että verhoille on löytynyt käyttäjä.

  VastaaPoista
 2. Mahtava tilkkuidea sinulla :-) Näyttää kauniilta jo nyt <3

  VastaaPoista
 3. Tosta tulee varmasti kiva!Leijumistyötä olen itsekin haaveillut tekeväni mutta ehkä sitten joskus.....

  VastaaPoista
 4. Aloittamasi mysteerityö näyttää kivalta, Nöffillä hieno talo :o)

  VastaaPoista
 5. Olin unohtanut kokonaan nuo kouluaikojen värilliset liimapaperit, kiitos muistutuksesta. Onkohan niitä enää edes olemassa? Ne oli ainakin meidän koulussa sellaisissa värilajitelmavihkoissa, joista sitten revittiin tai leikattiin sopivia paloja. Mysteerisi on hauska idea ja alku näyttää hienolle!

  VastaaPoista
 6. Tämä on nyt ihan ennenkuulumatonta! Odotan innolla, mitä kaikkea leijuviin blokkeihin laitat. Tämä ensimmäinen lupaa hyvää!

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoinen työ on siellä tekeillä. Joskus kurssilla ei mikään edisty, joskus taas kaksikin isoa työtä tulee tehtyä!

  VastaaPoista
 8. Jotenkin outo syksy on tämä ollut. Ei millään saa mitään tehdyksi tai inspiraatiota ei tule. Moni sanoo samaa. Mutta tuo työsi on oikein kivan näköinen.

  VastaaPoista
 9. Hieno idea leijuville ruuduille! Jännittävä juttu mitä siihen lopulta tulee.

  VastaaPoista