sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Tikli

Vähän vailla selkeää päämäärää kirjoin uuden lintukuvan. Tällä kertaa tiklin. Tikli on todella oudon näköinen lintu.  Sitä ei uskoisi todeksi, jos ei omin silmin näkisi niintä luonnossa.

Valitsin tiklin kirjontamalliksi, koska ajattelin kirjoa sen beigelle kankaalle. Beige kangas oli kuitenkin kapeampaa kuin käyttämäni valkoinen ja hylkäsin sen siksi.  Aamulla sitten älysin, että kampeampi kangas olisi ollut ok. koska kokoan pinnat paloista. Aina ei ajatus kulje.  Voi olla että teen toisen tiklin beigelle kankaalle ja siitä sitten jatkostyöstän alkuperäisen ajatuksen mukaan.  Tämä kirjava lintu pääsisi jossain vaiheessa toisten kanssa seinävaatteeseen.  Mene ja tiedä.

Työväenopiston tilkkutyökurssi alkoi taas. Sinne pitäisi keksiä joku tilkkutyö, jota voi edistää siellä aina tarvittaessa.  Sellainen kiva rutiinityö.  Tikkaaminen ja kirjominen vaativat ehdotonta keskittymistä ja erityisvarusteitakin, joten niitä en voi siellä tehdä.

13 kommenttia:

 1. Kaunis tikli.
  Täällä alkaa tilkkukurssit nyt tulevalla viikolla, joten syksy on saapunut todella:)

  VastaaPoista
 2. Ekan kerran kun tiklin näin, olin varma siitä, että kyseessä oli joku karannut häkkilintu! Hieno tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikliä on vaikea uskoa todeksi, kun sen näkee. Hyvä puoli on , että se on helppo tunnistaa.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän arvelutti kirjoa noin selkeävärinen lintu.

   Poista
 4. Taitavaa kirjontaa. Sinun lintukuvillasi voisi kuvittaa lintukirjan. Meilläkin alkaa huomenna kansalaisopiston käsityöpaja, taidan jatkaa aloittamaani virkkaustyötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Katsotaan mitä syntyy. Koskaan en itsekään tiedä, mitä innostun tekemään. Kirjan tekeminen olisi iso ponnistus eikä minulla ole kaikista linnuista riittävän hyviä valokuvia. Teen vain omista valokuvista niin ei tule oikeuskiistoja.

   Poista
 5. Hauskaa, että suomessakin pesivä lintu on noin värikäs. Luulin ensin, että joku eteläisempi laji on kyseessä. Kaunis on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kuulla sinusta pitkään aikaan. Tikli vie värikkyydellään voiton muista Suomen linnuista. Se muuten viihtyy talvellakin Suomessa ja vierailee ruokinnoilla.

   Poista
 6. Upeaa kirjontaa, olet todella taitava ♥ ♥ ♥ Minun piti oikein mennä googleen katsomaan mikä on Tikli ruotsiksi, en ole ennen kuullutkaan suomenkielistä nimeä tälle linnulle, ruotsiksi Steglits

  VastaaPoista
 7. En ole tainnut koskaan nähdä Tikliä, se on ihan outo. Tästä tulee taas kaunis, sopii hyvin muiden joukkoon. Kiva kun kurssit on taas alkaneet, näkee tuttuja ja uusiakin ihmisiä.

  VastaaPoista
 8. Minäkään en ole koskaan nähnyt tikliä luonnossa, mutta tikkaamasi perusteella sen varmasti tunnistaisin, jos vastaan tulisi.

  VastaaPoista
 9. Aivan ihana Tikli. Niin hienosti teet.

  VastaaPoista