maanantai 25. syyskuuta 2017

Kädet tekivät tenän

En ole ommellut mitään esiteltävää tiklin kirjomisen jälkeen. Kädet rasittuivat kirjonnasta sen verran, että täytyy säästellä niitä. Lääkäri määräsi lastoittamaan ne yöksi, jotta pistely loppuisi.  Välillä on nolottanut, kun olen kieltäytynyt ompelemasta käsin ja tekemästä muita juttuja, jotka ovat tuntuneet pahalta käsien kannalta. Nyt sitten innoissani kirjoin liikaa koneella ja kärsin seurauksista.  Ainakin tekeminen oli mieluisaa.

Uusi Tilkkulehti tuli.  Siihen sain aikaiseksi jutun viivoitintikkauksesta ja sivullisen Sytykkeitä. Tämä lehden numero oli erityisen iloinen ja värikäs. Paljon erilaisia juttuja uudella tavalla ryhmiteltynä.
Kuvittelin kirjoittavani jatkoa viivoitintikkauksesta seuraavaan numeroon, mutta nyt sitä ei synny. Ehkä sitä seuraavaan.  Sytykkeitä eli pieniä teknisiä vinkkejä tilkkuiluun liittyen taidan sentään saada sivun verran aikaan.

Linnuista
Linnut ovat muuttamassa etelään.  Kävin Lauttasaaressa ja kuvittelin saavani kuvia muuttolinnuista. Linnut piilottelivat jossain.  Vasta katsoessani tietokoneella Melkistä ottamaani kuvaa näin, että kuvassa oli merimetsoja rannalla. Taitaa olla 8 yksilöä.


Maarissa näin 60 kurjen rykelmän kaartelevan ja ottavan korkeutta Laajalahden päällä. Sitten häipyivät etelän suuntaan.
Helsinki laajenee
Kuvasin Suomenlinnan suuntaan ja sen sijaan että olisin saanut kauniin historiallisen maiseman, niin etualalla näkyy kuinka Hernesaaren kärjessä merta täytetään uusiksi rakennuspaikoiksi.  Kuvassa näkyy myös Viking Xpressin piippu. Se kulkee Helsingin ja Tallinnan välillä.

Nyt paistaa aurinko ja taidan suunnata kameran kanssa jonnekin rannalle.

8 kommenttia:

 1. Toivottavasti kädet toipuvat tikkauskoitoksesta ja pääset taas tekemään upeita töitä. Niin se syksy saapuu ja linnutkin lähtevät taas pois.

  VastaaPoista
 2. Onneksi on nyt paljon luettavaa lehdessä, kun et oikein voi ommella! Lehti oli tosiaankin iloinen yllätys, en ole montaa sivua ehtinyt lukea. Mukavia kuvausretkiä.

  VastaaPoista
 3. Kädet ovat niin tärkeät! Toivottavasti pian elpyvät. Itselläni olkapäässä tulehdus ja se on kyllä puolen vuoden ajan kiusannut kivulla ja liikkeiden rajoittuksella elämää. Lintuja on aina kiva nähdä ja haikeus niiden muutosta on vaan kestettävä. Onneksi jotain lajeja sentään jää talveksi Suomeenkin!

  VastaaPoista
 4. Toivottavasti kätesi tulevat pian tikkauskuntoon. Lehti tuli meillekkin, nopeasti sen selasin mutta täytyy vielä syventyä tarkemmin.

  VastaaPoista
 5. Voi näitä meidän kremppoja! Tulee ihan konkreettinen oppi, miltä tuntuu kun käsillä ei voi mitään tehdä. Hirveä ajatuksenakin jo. Kyllä me tästä selvitään.

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti tilanne on jo parantunut. Kiitos Tilkkulehden jutuista!

  VastaaPoista