lauantai 13. toukokuuta 2017

Kassi ja kauriita

Tytär pyysi tekemään viemiseksi kassin. Vastaanottajaa en ole koskaan tavannut, joten hänen makunsa oli täysin mysteeri.  Tuijottelin kangaskaappiini ja levitinkin kirjavia kankaita.  Eivät puhutelleet minua.  Kaapista tuli vastaan tikkausharjoitustilkku, jossa olin mustalle pohjalle tikannut erilaisilla langoilla höyhenkuvioita.  Tikkaukset puhuttelivat.

Päädyin sitten tekemään yksivärisestä eli mustasta.  Vuori ja henkselien keskusta ovat harmaat. Tikkaukset ovat harmaat ja piirtelin niitä varten merkinnät vain kevyesti kynnellä.
Kangas on Marimekon satiinia, joka ei tunnu sataprosenttiselta puuvillalta. Ostin sitä pakan joitakin aikoja sitten heidän ystävämyynnistään.  Toivottavasti vastaanottaja pitää kassista.

Tikkaaminen tuntuu kivalta ja innostuin tilaamaan uusia tikkaustarvikkeita.  Ruler foot eli tikkausviivottimen kanssa käytettävä ompelukoneen jalka on tilattuna ja odottelen sitä, mutta viivoitin tuli jo.  Niistä kerron lisää, kunhan pääsen kokeilemaan.  Kaapissa on odottamassa yksi tilkkupinta, johon haluan saada ehdottoman suorat tikkaukset sakaroihin.

Kauriita
tuli yllättäin esiin metsiköstä Elfvikin luonnonsuojelualueella (sama paikka. jossa kuvasin liito-oravan). Olivat vähän kaukana, mutta tunnistuskuvan sain silti. Luontotalon työntekijän mukaan ovat metsäkauriita.  Kotona näin kirjasta hänen olleen oikeassa. Vain metsäkauriin sarvet ovat tuollaiset.

Lintutornista näin kurkipariskunnan, joka ruokaili kauriiden lähellä.  Nekin tietysti haan takalaidassa. Olisipa hienoa, jos ne pesisivät Laajalahdella.
Laajalahden luonnonsuojelualue on ihan Kehä I:n ja Turunväylän tuntumassa. Suomen vilkkaimpia ja monikaistaisia teitä kumpainenkin.  Toivottavasti kauriit ja kurjet eivät törmäile autojen kanssa. 

Eilen iltahämärissä takapihalla ruokaili jänis. Pidin sitä heti rusakkona, mutta kuvia käsitellessä aloin empiä.  Jäniksen turkista on selvästi lähdössä valkoisia tuppoja ja sen silmänympärys on valkoisen karvan peitossa.  Voisiko se sittenkin olla metsäjänis, joka on vaihtamassa turkkiaan? Kuvauspaikka on Helsingissä Kehä I:n sisäpuolella, josta tosin lähtee puistoreitti Mätäjoelle ja vihreisiin maisemiin. Lajin varmistavat kommentit olisivat kivoja.

Oikein hyvää äitienpäivää kaikille lukijoille.  Toteutan taas suomalaisten tapaa pitää hauskaa, eli menen viemään haudalle kukkia ;D

t. Milja

9 kommenttia:

 1. Hienon laukun teit ja uskon, että saaja siitä tykkää! Niin hienot tikkaukset!!
  Kävin jo perjantaina pitämässä hauskaa hautausmaalla:)

  VastaaPoista
 2. Tyylikäs laukku, varmasti on mieleinen! Tikkaukset ovat taattua laatutyötä.
  Kurjenrahkan maastossa liikkuu paljon peuroja/metsäkauriita mutta en ole vielä nähnyt sarvipäisiä - täytyypä olla tarkkana.
  Hyvää äitienpäivää sinullekin! Minä saan olla onnellinen kun minun ei vielä tarvi mennä hautausmaalle:)

  VastaaPoista
 3. En minä ainakaan erota rusakkoa metsäjäniksestä. Aina saa heittää noppaa niiden välillä. Kyllä on hieno bongaus tuo liito-oravakin tuolla aiemmin.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kassi, kukapa ei siitä tykkäisi!
  Käymme usein Elfvikissä iltakävelyllä, mutta kauriita emme ole nähneet. Kiva kuva. Täytyy olla tarkkana.
  Onneksi voi vielä käydä hautausmaalla oman äidin kanssa - ja ädin kyydissä.

  VastaaPoista
 5. Hieno kassi! Mielenkiinnolla odotan kokemuksiasi viivaimen kanssa tikkaamisesta. Pihamme liepeillä on pyörinyt samanmoisia eläjiä. Perjantaina töihin lähtiessäni seitsemän pupujussia piti bileitä tiellä, loikkivat karkuunn, kun tulin kurvin takaa autolla, mutta kun pysäytin auton, jäivät siihen pällistelemään minua. Kamera pitäisi olla laukaisuvalmiina aina!

  VastaaPoista
 6. Hieno kassi! Kauriit pysyneet mun kameran ulottumattomissa. Jos vielä joku päivä!

  VastaaPoista
 7. Tumma laukku on aina varma valinta, se päätyy varmimmin käyttöön. Hyvä lahja!

  VastaaPoista
 8. Kassi on tyylikäs! Vuori ja kaikki ja hienot höyhenet. Ne ikäänkuin kertoo, että kassi on aina höyhenen keveä, vaikka olisi täynnä. Upeita eläinkuvia.

  VastaaPoista
 9. Tyylikäs kassi, todella upeat tikkaukset!

  VastaaPoista