torstai 27. huhtikuuta 2017

Peiton reunustikkaus

Aikailu on nyt päättynyt ja Tulkoon valkeus -peiton boordi sai tikkaukset.  Aikailuun meni päiväkausia ja itse tikkaamiseen pari-kolme tuntia.   Boordin tikkaaminen oli helppoa ja joutuisaa, koska työ kulki hyvin ompelukoneessa kun sitä ei tarvinnut runtata koneen kainaloon.
Tikkasin yhtäjaksoista höyhentikkausta koko peiton ympäri.  Koska en halunnut raskasta ruotia ompelin ruodin vesiliukoisella langalla.  Lanka häviää, kun sumutan sitä vedellä.  Jos siitä jää jotain, niin sehän häviää aikanaan ensimmäisesä pesussa.  Koska sakarablokkien höyhentikkauksissa ei ole varjostusta, tikkasin samalla tyylillä eli ilman varjostusta.

Peitto on torkkupeittokokoa eli 155 cm x 195 cm.  Koko muuttuu vielä hieman, kun kanttaan peiton.
Nimilapun tekeminen on seuraava vaihe.  Sen jälkeen kanttaaminen.

Olen aika tyytyväinen tikkauksiin, vaikkakin täysin tietoinen siitä että tikkaus ei ole lähelläkään ammatikseen isoilla koneilla tikkaavien tasoa.   Kiitokset kannustavista tikkauskommenteista niitä antaneille.

16 kommenttia:

 1. Vai muka harjoitelmia. Näyttävät kyllä näin maallikosta ammattilaisilta. Olen ajatellut, että olet varmaan käsityönope.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentista. En ole kässäope vaan ex-IT-immeinen. Konetikkaus on täytynyt opetella ihan itsekseni.

   Poista
 2. Peitosta tuli oikein upea! Tikkaukset ovat niin kauniita. Taitavaa!

  VastaaPoista
 3. Upea tästä tuli! Älä vähättele omaa työtäsi!

  VastaaPoista
 4. Hieno on koko työ:) Minun silmääni tikkaukset ovat upeita eikä tarvitse eikä pidäkään ollakaan isolla koneella tikatun näköisiä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltä lämmittävästä kommentistasi. Olet oikeassa, tilkkupeitto saa olla kotitekoisen näköinen.

   Poista
 5. Upea peitto ja kauniisti tikattu! Kätevää, kun voi katsella joko kruunuja tai auringonsäteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kun tekee oman päänsä mukaan ei lopputuloksesta ole varmuutta, mutta tekeminen on hauskempaa kuin jonkun toisen tekemän suunnitelman toteuttaminen. Tässä kokeilin yksiväristen kankaiden toimivuutta ja vähän outoa asettelua.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos. Suunnittelin alunperin vahvasti tikattavaksi.

   Poista
 7. Upeeta, pystyn jo tunnistamaan muutaman teidän tosi-tilkkuilijan tyylin. Tämä peitto on todella selkeästi Kviltaajan työ ja hienosti toteutettu.

  VastaaPoista
 8. Taitaavaa jälkeä! Tunnistan tuon jahkailun, batiikkipeitto odottaa toimeen tarttumistani, suunnitelma on, mutta työ ei vain siiry koneen jalan alle. Ehkä tänään...

  VastaaPoista
 9. Kaunis työ ja upeat tikkaukset. Tuskin olisi tikkaus kauniimpi, vaikka olisi kuinka isolla koneella tehty.

  VastaaPoista