sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Tulkoon valkeus

Viimein sain kootuksi tilkkupinnan New York Beauty -blokeista.  Ajattelin ensin nimetä niistä tulevan peiton "Ja aurinko nousee", mutta koska tein vakeasta kankaasta kaarien sisänurkan alkoi nimi "tulkoon valkeus" tuntua paremmalta.  Noita aurinkojakin kun on 48 kappaletta eikä vain yksi.
Olen tyytyväinen tulokseen.  Halusin valkovoittoista ja pysyin alkuperäisessä tavoitteessa, vaikka värilliset nurkat olivatkin sieviä.   Joukossa ei ole yhtään painokangasta, vaan kaikki ovat yksivärisiä ja läpivärjättyjä. Joukossa on muutamaa itse värjättyä kangasta antamassa hieman eloa tasavärisiin pintoihin.  Yksiväriset kankaat ovat vähän paksumpia kuin varsinaiset tilkkukankaat.  Paksuus rajoittaa kaarien sakaroiden määrää.

Nyt on aika kutistaa boordia ja taustaa varten valkoista kangasta.  Yritän keksiä kauniin mutta omintakeisen tikkauksen tähän peittoon.  Jos en keksi, niin sitten tulee sakarakaariin ojaan tikkaus ja reunoille höyheniä.  Tikkaan ompelukoneella.

Tietotekniikkaa
Digitoin monta vuotta sitten osa diostani ja valokuvistani.  Nyt olen tullut siihen tulokseen, että dialippaat saavat lähteä tilaa viemästä.  Kaivoin kaapista vanhan skannerini, joka osaa skannata myös dioja ja filmejä.  Hieman aikaa meni sen kanssa pohtiessa, mutta löysin siihen netistä nykyisen tietokoneeni kanssa toimivan ajurin ja kuvien digitointi on edennyt erinomaisesti.  Jännää, että Epsonin valmistamaan skanneriin vuodelta 2003 saa vielä nykyisissä käyttöjärjestelmissä toimivan ajurin, mutta Canonin kameraan vuodelta 2007 ei saa kuvien siirtoon sopivaa softaa.  Pisteet Epsonille.  Skannattavia kuvia on tuhansia, mutta sieltä löytyy ihania juttuja perhejuhlista ja matkoilta.  Taitaa mennä  jokunen viikko skannatessa.

Olisikohan kuvistani löytyneestä pöytälevystä mallia seuraavalle paper piecing työlleni.
Pöytälevy on pari tuhatta vuotta vanha ja Caprilla Villa San Michelessä eli Munthen huvilalla. Paloista kokoaminen ei ole aivan uusi keksintö.

7 kommenttia:

 1. Raikkaan näköistä pintaa näyttää siellä syntyneen: Mielenkiintoista nähdä miten tikkaat työn ja miten suunnittelet reunat;)

  VastaaPoista
 2. Ihan mielettömän upea! Näin siinä monta nousevaa aurinkoa. Mistähän se johtuu, että heti ajattelee auringon nousua eikä laskua =D.

  VastaaPoista
 3. Peittosi on kaunis. Meillä onneksi mies hoitaa nuo kuvien digitoinnit. Niissä vierähtää todella paljon aikaa. Huikean pöytälevyn olet bongannut Caprilta.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana ja niin kaunis työ!
  Onpa huikean ihana pöytälevy, tuo kun muuttaisi tilkkutyöksi.

  VastaaPoista
 5. Hyvä nimi hienolle työlle. Asettelu on tosi hyvä juuri noin!!!

  VastaaPoista
 6. Valkoiset sisäkaaret ovat paremmat kuin värikkäät ja nimi loistava. Nyt en muista, kuinka suuria nuo blokit on. Minä kuuntelen välillä radiosta kaupallisia kanavia, välillä cd:t pyörii tai muistitikulta omia soittolistoja. Tikkauksia odotellaan täälläkin.

  VastaaPoista
 7. Raikas ja kaunis lopputulos!
  Vanhojen valokuvien selaamiseen uppoutuu helposti toviksi jos toiseksi.

  VastaaPoista