keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Sutjakkaasti pareittain

Itsekin hämmästyin, kun huomasin miten nopeasti ompelen valkoiset kaaripalat sakarakaariin. Työstän aina kaksi blokkia kerrallaan, koska kaksi mallinesarjaa riittää hommaan hienosti.  Lukija varmaan huomaa, että valitsin valkoiset sisäkaaret.  Nähtäväksi jää vaihdanko neljän värillisen sisäkaaren tilalle valkoiset, vai annanko olla noin.
Otan suunnitteluseinältä kaksi sakarakaarta ja revin niiden taustala paperit pois.  Sitten silitän valmiiksi leikkaamiini tilkkuihin sisä- ja ulkokaaren mallineet ja leikkaan mallineen reunoja pitkin ja ompelen ulkokaaren sauman.  Sitten ompelen kaarevat saumat ja silitän valmistuneet kaksi blokkia ja samalla kiinnitän mallineet uusiin tilkkuihin silittämällä.  Silitysrauta irti sähköstä samantien, ettei jää vahingossa päälle.  Sakarakaariakin täytyy ommella vielä lisää, mutta nyt työstän jo ompelemiini sisä- ja ulkokaaria.

Asetteluna suunnitteluseinällä on edelleen samaan suuntaan osoittavat kaaret, mutta ne saattavat vielä keikahtaa jonkinlaiseen muuhun asentoon.  Koskaan ei voi tietää, miltä tuntuu, kun alan ommella blokkeja yhteen.

Kommentteja
Sain edelliseen postaukseen monta kommenttia koskien Ditte-kangasta.  Kiitos niistä. Ditte siis sopii tähän työhön, koska värilliset kankaat ovat joko sitä tai vastaavan paksuista.    Kenenkään muun työhön sopimisesta en voi ottaa vastuuta.

Satunnainen Paula sai minut mietteliääksi kommentillaan kankaan mahdollisesta laatuvaihtelusta.  En ole itse huolissan, koska tunnustelin ostamani uuden Ditte-erän omin hyppysin.  Vanhaa erää oleva Ditte riittää kaaripaloihin, mutta siitä eteenpäin käytän uutta. Mahdollinen sävyero tulee siis asettumaan luonnolliseen rajakohtaan.  Käyttämistäni yksivärisistä kankaista ei takuulla kaksi kangasta ole samaa laatua.  Tilkkutöissä joutuu aina käyttämään laadultaan toisistaan poikkeavia kankaita, ellei osta valmiiksi leikattuja pakkauksia.  Aikoja sitten hankitut kankaani ovat sitä, mitä olen onnistunut ostamaan eri kangaskaupoista.

Taustamusiikkia
Ommellessani on viime aikoina soinut taustamusiikkina Queen-yhtye joko Freddie Mercuryn tai Adam Lambertin kanssa.  Molemmat ovat loistavia laulajia ja upeita esiintyjiä. Kuuntelen Youtubesta iPadin avulla vilkuillen välillä videota.  Tietokoneen virittäminen stereoiden vahvistimeen ja sitä kautta kunnon kaiuttmiin on käynyt mielessä, mutta toistaiseksi olen tyytynyt kapeaan äänen laatuun iPadilla. 70- ja 80-luvulla kuuntelin lähinnä klassista musiikkia ja rokki jäi vähemmälle.  Nyt korvaan tilannetta.

6 kommenttia:

 1. Sutjakkaasti ja sujuvasti on valmistunut blokkikokoelma. Ei taida olla kahta samanlaista. Valkoiset sisäkaaret sopivat hyvin, tykkään myös noista värikkäistä.

  VastaaPoista
 2. Hienoja blokkeja ja paljon olet jo tehnyt!
  Valkoinen on hyvä valinta, mutta värillisetkin ovat kivan näköisiä, kuten aikaisemminkin olen kommentoinut.
  Mukavaa vuoden alkua!

  VastaaPoista
 3. Sakarasi ovat tosi hauskoja,ja valkoinen on aina raikas kaveri. Tästä tulee hieno työ! Ikea ei ole ihan naapurissa (tontti sillä kyllä täällä jo on, mutta rakennuspäätös venyy ja vanuu), joten toivottavasti muistan katsastaa Ditten, kun seuraavan kerran sinne eksyn.

  VastaaPoista
 4. Nähtäväksi jää, vaihtuuko sisäkaaret. Riippuu varmaan asettelustakin kuinka ne sinne istuu.
  Minä katselen/kuuntelen iPadiltä ommellessa kaikkea hömppää :)

  VastaaPoista
 5. Aika työläs on, mutta pirtsakka ja hieno tulossa.

  VastaaPoista