torstai 26. tammikuuta 2017

Pihalinnut

Viikonvaihteessa on taas BirdLIfen pihabongauspäivä, jolloin lasketaan omalla pihalla vierailevat linnut tunnin ajan.  Ennakoin asiaa kokoamalla kirjomani pihalinnut lopultakin yhteen.
Ehkä huomenna tikkaan. Tänään ehti jo hämärä laskeutua. Työn linnut olen kirjonut vapaalla konekirjonnalla yhden silloin ja toisen tällöin.  Kaikki perustuvat itse ottamiini valokuviin.
Ylärivissä: urosvarpunen, sinitiainen, pikkuvarpunen
Keskirivissä: talitiaisuros, mustarastasuros, tilhi
Alarivissä: urospeippo, nuori kirjosieppo, västäräkki

Työn koko on n. 75 cm x 75 cm.   Tikkaamisessa saan olla tarkkana, jotta kangas pysyy suorana eikä ryppyile, kuten se nyt tekee.  Tarvitaan tiheää tikkausta.  Tästä tulee seinävaate. Vanuksi löysin kaapistani sopivan kokoisen palan puuvillavanua, joka on varsin pönäkkää. Ensin valitsemani taustakangas tuntui leprulta silittäessä, joten hylkäsin sen ja leikkasin valkoisesta dittestä vähän tukevamman taustakankaan. Mitään muuta kuin valkoista en voinut taakse laittaa, jotta kuviot eivät kuultaisi läpi.

Olin kirjonut suuren inspiraation vallassa vaihtelevan kokoisille ja -laatuisille kangastilkuille.  Jotta uskalsin tehdä tilkuista samankokoiset, mittasin ensin tarkasti ja päättelin toimivan koon ja piirsin ääriviivat kankaalle.  Sitten vasta rohkenin leikata ja hyvin palat osuivatkin yhteen.

Diojen digitointi jatkuu
Olen käsitellyt nyt kaksitoista dialipasta, jollaisiin mahtuu aina 100 diaa.  Lisäksi digitoin muunlaisessa säilytyksessä olleet diat, joita oli 300-400 kpl. Urakkaa on jäljellä ainakin 38 sadan dian lipasta.  Sadan dian käsittelyyn menee aina liki kaksi tuntia.  Paljon on tullut vastaan kivoja kuvia kauan sitten unohtuneista jutuista.  Diat olen irrottanut kehyksistä ja silpunnut silppurilla, vaikkei niissä suuria salaisuuksia tai intiimejä kohtauksia olekaan.  Yksityisiä kuvia kuitenkin.

8 kommenttia:

 1. Wow, ihan mielettömän upea! Nuo linnut oliva oikeasti kuin valokuvia, upea!

  VastaaPoista
 2. Ihan valtavan hienoja lintuja. Olet tosi taitava ja kärsivällinen. Seinävaatteesi kelpaisi koulun opetustauluksi. Diojen käsittely vie aikaa, mutta sittenpähän kuvat säilyvät.

  VastaaPoista
 3. Ei voi kuin ihailla tätä konekirjontaasi, upeita!

  VastaaPoista
 4. Upea!!
  Jos tekisin seinävaatteen tuntemistani linnuista, siihen tulisi vain harakka, varis, mies-punatulkku, mies-talitintti, mies-palotikka, strutsi ja albatrossi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäisen lintuseinävaatteeni lajivalikoima oli vielä supistetumpi: 9 kertaa sama varis :D

   Poista
 5. Taitavaa kirjontaa, upeita kertakaikkiaan!

  VastaaPoista
 6. Ooh,tosi kauniita lintuja....varma bongaus

  VastaaPoista