perjantai 16. joulukuuta 2016

Ompelin joululahjan

Minulta pyydettiin jo kauan sitten pussia joogamatolle.  Koska matto oli kaukanna, en saanut oikein otetta hommaan.  Epäröin, kun en voinut sovittaa.  Nyt sain uuden toiveen eli kantohihnan samaiselle joogamatolle. Sain jopa ohjeen tuon "monimutkaisen" vempaimen tekemiseen.  Se löytyy täältä.

Yksinkertainen lopputulos, mutta ohje on kovin pitkä verrattuna siihen.  Saapi nähdä, toimiiko. Nyt kuitenkin on valmis.

Muita jouluvalmisteluja ei sitten juurikaan ole toistaiseksi harrastettu.  Sukulaisten kanssa on luovuttu lahjojen ostamisesta vuosia sitten.  Tässä tavarapaljouden maailmassa kivakaan joululahja ei tunnu tarpeelliselta.  Huomenna haen kaupasta tilaamani naudan potkan. Sen muuntaminen lihaliemeksi ja lihapiirakaksi onkin isompi urakka.  Eilen menin kauppaan ja sanoin palvelemaan tulleelle nuorelle naiselle, että haluan potkan. Hän tarjosi osso bucoa ja sanoin että haluan kokonaisen potkan.  Hän oli ihmeissään sanoi käyvänsä kysymässä lihamestarilta.  Lihamestari vastasi odottaneensa jo tilaustani :=)  Omituiset asiakkaat ilmeisesti muistetaan.  Pakastimessa on jo kirjolohta graavattavaksi.

Tilhiparvi kävi eilen visiitillä takapihan puissa.  Olivat niin liikkuvaisia, että kuvien saaminen oli vaikeaa.  Jonkinlaisen esimerkin kuitenkin sain.  Valitettavasti pihlajanmarjoja ei ollut enää jäljellä näille heliseville linnuille.Mukavia jouluvalmisteluja. Kiitokset kommenteista.

6 kommenttia:

 1. Tilhi on kaunis lintu, hyvät kuvat nappasit!

  VastaaPoista
 2. Joogamattoa on hankala kuljettaa, itselläni on hihna, mutta se on kuminauhaa. Kauniita tilhikuvia.

  VastaaPoista
 3. Ha-haa, muistan, kun kerroit siitä tilauksesta. Nyt se sitten on vaihtunut pienempään tekemiseen. Ja valmista tuli heti! Meilläkin oli tilhiä pihalla, mutta tyhjät pihlajat ei tarjonnut mitään iloa ja niin siirtyivät naapuruston kirsikkapuihin.

  VastaaPoista
 4. Ihania Tilhejä vai Tilhiä. No niitä kuitenkin. Ja nuo hihnat on kelpo juttu.

  VastaaPoista
 5. Kauniita tilhikuvia. Meillä on paljon lintuja ympäristössä, mutta tilhiä näkyy harvoin. Lienevätkö kaupungistuneet?

  VastaaPoista
 6. Olipa hyvä että kerroit mikä lahja on :)!
  Kaunis kuva tilhestä! Meillä näkyy vain tinttejä.

  VastaaPoista