maanantai 12. joulukuuta 2016

Joulukortteja

Yritän tehdä itse joulukorttini.  Yleensä, kun olen saanut homman sille tasolle, että pääsen kokoamaan kortteja tarveaineista, niin huomaan liimapuikon kuivahtaneen.  Noin oli nytkin.  Nyt en antanut periksi, vaan veistin liimapuikon päästä palan pois ja puikon sisältä paljastui käyttökelpoista liimaa, Pieni määrä per kortti riittää.
Ymmärtävätköhän korttien vastaanottajat, kuinka työlästä tekeminen oli tällä kertaa?  Päätin laittaa korttiin jotain käyttökelpoista eli lasinalusen.  Kultalangalla no 1 ei tullut siedettävää jälkeä.  Kultalangalla 2 tuli aluksi ihan hyvää jälkeä, mutta parissa alusessa sekin jäi junnaamaan paikoilleen.  Sitten kultalanka 2 loppui ja täytyi siirtyä hopealankaa käyttämään.  Hopealanka on isolla rullalla, joten pelkoa loppumisesta ei ole ihan lähiaikoina.

Korttien sisälle tulostin joulutoivotuksen valkoiselle paperille.  Allekirjoitus tapahtuu kynällä, mutta rannetta säästääkseni kirjoitin tietokoneella ja tulostin tulostimella.  Laser-tulostimeni tekee nykyään huonoa jälkeä, mutta sitä voi vielä käyttää paper-piecing pohjien tulostamiseen ja niin ollen en harkitse siitä luopumista.  Tulostimen huollattaminen ja korjaaminen olisi paljon kalliimpaa kuin uuden hankkiminen.  Mustesuihkutulostimesta tuntuu loppuvan aina joku muste käytön yhteydessä. Kalliita nesteitä, kalliimpia kuin hajuvedet.

Noita pyörylöitä on kiva tehdä.  Yksivärinen kangas sopii hommaan parhaiten.  Tuota viininpunaista kangasta taitaa riittää vielä vuosiksi eteenpäin. Huoh ...  Kankaita on kaapissani aivan liikaa.

Yksivärisiset kankaat kuluvat tällä hetkellä kohtuullisesti.  NYB-kaarien ompelemisessa kankaiden hyötysuhde on aika huono, mikä sopii kun yritän supistaa varastoani.

Sakarakaaria syntyy hissukseen lisää.  Ompelen pari päivässä.  Oikea koipeni ei tällä hetkellä tykkää ompelukoneen ääressä istumisesta.  Poljen vasemmalla jalalla.  Pitäisi oikeastaan harjoitella koneen käynnistämistä ja sammuttamista napin painalluksella.  Sehän toimii BSR-jalan kanssa, mutta en ole kokeillut muunlaisessa ompelussa.   Ompelukoneen hallinnassa on aina lisää opittavaa.

Olen mietiskellyt, onko työn alla oleva NYB-työni moderni vai perinteinen.  Yksivärisistä kankaista ompeleminen tulkitaan monasti moderniksi, mutta onko paper-piecing modernia vai perinteistä?  Ja onko sillä väliä?  Tärkeintä on, että mallilla on kivaa tehdä puhdasvärisistä kankaista.


Kone sanoi yhtäkkiä naps ja ompelun äänikin muuttui.  Tikki ei ollut enää kelvollista, vaikka olin ommellut jo muutaman saumanpätkän samoilla asetuksilla.  Langoitin koneen uudelleen, mutta se ei auttanut.  Vaihdoin puolakotelon toiseen ja sitten ompelu voi jatkua.  Puolakoteloiden ruuvit eivät olleet samassa asennossa ja jotenkin näyttää siltä, että puolakotelon jousi olisi napsahtaneessa kotelossa löysällä.  Toinen toimii, joten ehkä tutkin joskus joulun jälkeen asiaa paremmin.  Ommellessa sattuu aina välillä kummallisia asioita.

8 kommenttia:

 1. Kivoja joulukortteja! Minä olen myös tehnyt jo useana vuonna joitain joulukortteja mukin/lasin alusista. Minusta on ihan sama mihin kategoriaan tilkkutyö laitetaan ja sama kysymys on pyörinyt mielessä; pitääkö ne karsinoida johonkin genreen? Mielestäni ei. Nuo sinun kaaret on kauniita. Vaikka on aikamoinen kirjo värejä, ei ole rauhaton ollenkaan, vain iloinen. Johtunee kankaiden yksivärisyydestä.

  VastaaPoista
 2. Kauniit kortit, kyllä niissä työn vaiva näkyy ja saajat varmasti arvostavat niitä.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti korttien saajat osaavat arvostaa tekemiäsi kortteja eli lasin alusia. Ne ovat kauniita.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kortteja ja mukava antaa hyödyllistä! Toivottavasti saajat ymmärtävät uniikin käsityön. Paras vain nauttia tekemisestä, laittakoon joku sen genreen jos niin haluaa, ihan sama :) Värikkäät sakarakaaret näyttävät niin kivoilta ja houkuttelevat kokeilemaan!

  VastaaPoista
 5. Kauniinta NYB-blokkeja. Raikkaat värit. Taustapapereiden irrottamiseen menee useampi elokuva.

  VastaaPoista
 6. No toivotaan totisesti että kortin saajat ymmärtävät ottaa sen mukana tulevan lahjan ahkeraan käyttöön!

  VastaaPoista
 7. Tämä on tosi hyvä kortti-idea, varsinkin sille joka ymmärtää käsityön päälle!
  Kyllä tuo työsi näyttää enemmän modernilta, vaikka malli on perinteinen. Ehkä se on tuo värien käyttö!

  VastaaPoista
 8. Käteviä joulukortteja, kun siinä on lahja mukana! Hienoja!!

  VastaaPoista