lauantai 26. marraskuuta 2016

Lisää sakarakaaria

New York beauty -kaaria on syntynyt lisää.  Mitään kiirettä ei ole.  Kuvittelen tarvitsevani 60 kaarta eli 10 kuuden kaaren riviä.

Vaikka minulla ei alunperin ollut suunnitelmaa minkäväriset sisä ja ulkokaaret yhdistäisin sakarakaariin, alkaa sakarakaarien värivalinta liukua itsekseen siihen suuntaan, että valkoista olisi tulossa.  

Malli on helppo, mutta silti lipsahduksia sattuu.  Kun olin ommellut kaksi virhettä samaan kaareen, oli parasta todeta että ei ole hyvä ompelupäivä ja siirtyä muihin hommiin.

Silppua syntyy paljon.  Jotta säilytän sommitteluvapauden leikkaan sakarapalat niin, että palaa voi käyttää joko kapeaan tai leveään kohtaan.  Suuri osa yksivärisistä kankaistani on hankittu markka-aikaan, joten ehkä niitä voi tässä vaiheessa käyttää pihistelemättä.  Pihistelyssä kun tässä mallissa syntyy helposti sutta ja sekundaa ja tilkku ei riitäkään peittämään koko tarkoitettua aluetta.
Kuinkahan iso kasa silppua syntyykään ennen kuin blokit ovat valmiit?  Ja mitä ihmettä tekisin niille. Vaikka kuvittelen olevani moderni ihminen, niin ns. modernit silpputilkkutyöt eivät ole oma juttuni.

9 kommenttia:

 1. Nämä blokit ovat iloisia ja kivan näköisiä!

  VastaaPoista
 2. Tykkään kaariesi värivalinnoista, herkullisia yhdistelmiä, ja taitavat tosiaan vaatia valkoista (vai mustaa?) kaverikseen. Samanlainen silppuongelma täälläkin etenkin paper piecing-jutuissa, mutta olen opetellut käyttämääm roskakoria:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Säästän isommat silput toistaiseksi. Tutkin ne vasta, kun blokit ovat valmiita. Ihan kapeat suikaleet menevät suoraan roskakoriin.

   Poista
 3. Kauniita kaaria, ihanaa värien ilottelua ja hyvin sopivat yhteen. Olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 4. Huikean kaunista tulossa!
  Ihana työ.

  VastaaPoista
 5. Olet ahkeroinut! Kauniita blokkeja. Silppua syntyy tosiaan paljon tässä hommassa...mites olis ihan simppelit kolmiot jämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääästelen isommat silput toistaiseksi. Muutaman millin levyiset menevät suoraan roskiin. Kun blokit ovat valmiit tutkailen saisinki silpuista jotain säästämisen arvoista. Iloisen peiton silpuista Marle käytti paljon applikointiin. Nämä tilkut ovat paksumpaa laatua ja siksi huonommin applikointiin sopivia.

   Poista
 6. Kauniita sakaroita! Minusta se on oikein palkitsevaa kun saa silputtua vanhoja kankaita :)

  VastaaPoista
 7. Nämä sinun beautyt on niin ihania! Loistavat värivalinnat. Ei saa silppuja heittää roskiin. Kyllä niitä voi käyttää johonkin iloiseen työhön. Pieniä viiruja ja kolmioita valkoisella pohjalla olisi aika hauska.

  VastaaPoista