sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Värikkään pyykin aika

Viikolla ei ollut työväenopistolla tavanomaisia kursseja ja tilkkutyöopettaja Ulla käytti tilaisuutta hyväkseen pitämällä vuoroilloin kankaiden ja villalankojen värjäyskurssit.  Tietysti osallistuin kankaiden värjäykseen ja sain täydennystä itsevärjättyjen tilkkutyökankaiden valikoimaani.

Tein taas puhtaita ja selkeitä kankaita yhdellä värillä kerrallaan.  Vielä on narulla kuivamassa tänään keittämäni jälkivärivärjäykset.  Eilen iski flunssa sen verran pahasti päälle, että en huomannut käyttää hyväkseni kaikkien kippojen jälkiväriä.  Tarkoituksenani oli saada aikaan myös vaaleanpunaista.   Kankaat oli tarkoituksella sullottu kippoihin niin, että väri ei levittyisi tasaisesti vaan syntyy elävä väripinta.

Tuo turkoosi on opettajan sekoittama väri.  Muut värit olivat omia 20 vuotta vanhoja Levafix-värejä. Vuodet eivät ole haitanneet, kun värit ovat olleet jauheena pienissä tiiviissä filmipurkeissa  Nyt tekisi vielä mieli tehdä parit vihreät kankaat, mutta siniset värijauheet olen käyttänyt aikaisemmilla värjäyskerroilla.  Ehkä kokeilen lisätä keltaisiin mustaa.

Närhi
Kun alkuviikosta kävin Elfvikissä etsiskelemässä vesilintuja kuvattavaksi vedin ns. vesiperän eli merivesi oli karannut lintutornin luota jonnekin kauas.  Ei ollut mitään kuvattavaa.  Onneksi parkkipaikan luona liikuskeli komea närhi.
Kamerassa oli asetuksena ISO AUTO, mikä ei ollut paras mahdollinen sekavan taustan vuoksi. Mutta närhi ei halunnut odottaa että säädän niin, että aukko kasvaa ja pehmentää taustan.  Sainpahan taas yhden lintulajin "lintukirjani" täydennykseksi.

Omalla pihalla punarinta tulee aina esille, kun minulla ei ole kameraa mukana ja piilottelee kun liikun kameran kanssa. Punarinnat pesivät kesällä pihassa ja pitivät ihanaa kevätkonserttia pitkään.

6 kommenttia:

 1. Kauniita värejä. Pidän noista ei tasaväreistä, ne on niin uniikkeja. Närhi on komea.

  VastaaPoista
 2. Tuo värjäys on varmasti tosi kivaa. Olen ajatellut kokeilla myös ensi keväänä, kun kursseja ei meillä ole. Oikein kivan näköisiä teit.

  VastaaPoista
 3. Hienoja värejä. Oivaa seuraa jellyrollille : D

  VastaaPoista
 4. Kauniita raikkaita värejä. Värjäys on kivaa ja yllätyksellistä.

  VastaaPoista
 5. Kauniita värjättyjä kankaita, oi olisipa taas kiva värjäillä pitkästä aikaa:)

  VastaaPoista
 6. Mukavannäköistä pyykkiä! Kauniit värit! Närhillä on ihan kelpo poseeraus, senkin väritys näkyy oikein hyvin.

  VastaaPoista