perjantai 30. syyskuuta 2016

Ei mitään, en kaipaa mitään

ja sama ranskaksi Edit Piafin laulamana kaikuu korvissani ja silti mukaani on viikon aikana tarttunut tilkkutyötarvikeostoksia ja vielä kahdesta paikasta.

Ensin Lea sanoi, että hänen olisi päästävä eroon kamalista valkoisella valkoiselle painetuista kankaista.  Totesin, että minun suosikkeja ovat ja kuluvat aina loppuun.  Niinpä sovimme kohtuuhintaiset kaupat.

Piipahdin Töölön tilkkupajassa ja mukaani tarttui Fancy Forest tilkkutyöohje, jossa on mainioita metsän eläimiä.  Niin söpöjä.  En ole vielä avannut enkä tiedä mitä tekisin, mutta hyvää kannattaa hypistellä vähän pidempään.  Samalla ostin pienehkön tuumaviivaimen.  Pitkä viivain törmää usein seinään ja silloin leikkaan vinoon. Uuden viivoittimen osto oli helpompaa ja nopeampaa kuin isomman työtilan hankinta.

Kokeiluja
Pomada-blogissa Saija esitteli hauskannäköisen tilkkutyön.  Minulla ei ollut ko. ohjetta, mutta äkkiä päättelin blokkiin passelit mitat ja ompelin ensin pastelliväreillä + mustalla neljä blokkia. Ompeleminen oli ihan kivaa, mutta blokit valmistuivat turhan nopeasti.


Sitten kokeilin samaa reilusti räväkkäämmillä punaisilla mustin välikaitalein. En innostunut tekemään niistäkään väreistä neljää useampaa blokkia.  Mietin, miten yhdistää blokit ja keksin, että samanlainen välikaitale, kuin on kerrosten välissä, auttaa.  Kurssikaveri Mirjalla oli loistava idea käyttötarkoituksesta eli käyttää tikkausharjoitukseen. Punaisista puuttuu vielä keskikaitale, kun mukana kurssilla ei ollut riittävästi mustaa kaitaletta.

Tässä blokit ovat vähän vinksin vonksin suunnitteluseinällä ja odottavat välikaitaletta.  Olisikohan tuosta joululiinaksi sopivin tikkauksin paranneltuna?  Pitäisi kehittää kivoja jouluaiheisia tikkauksia. Niitä ei muuten tule juurikaan vastaan.

Tärkeintä ei ole saada aikaan jotain tiettyä tarvekalua vaan nauttia tekemisestä.

Aikaa vievää puuhastelua
Lapseni on nyt valmis luopumaan lopuistakin Lego-palikoistaan.  Niinpä minä ryhdyin kokoamaan niitä sarjoiksi ja tarkistamaan että kaikki palikat löytyvät.  Harvaa kiinnostavat epämääräiset kasat ja puutteelliset paketit.
Nyt täytyy valitettavasti sanoa kuin TV-mainoksissa "eikä tässä vielä kaikki".

Bloggerin tilastoista havaittua
Tapanani on tarkistella kävijöitä bloggerin tilastoissa.  Uusia osoitteita, joista joku on muka linkittänyt blogiini ilmestyy harvakseltaan, mutta viime aikoina  näkyy useista eri osoitteista tullun. Harhaa ja valetta ja pahoja aikeita. Kun vien hiiren osoittimen ko. osoitteiden päälle, näkyy että osoitteissa on kääntö (redirect) aina samaan d-alkuiseen ja .xyz-loppuiseen osoitteeseen, jonne ei todellakaan kannata mennä selaimellaan.  Mikään hyväntahtoinen taho ei toimi useilla salanimillä harhauta tilastojen lukijaa.

Mukavaa viikonloppua ja kiitokset viimeaikaisista kommenteistanne.

10 kommenttia:

 1. Minua kiinnostaa blokki, joka tulee nopeasti valmiiksi! Molemmat ovat hienoja värityksiä, mutta joko sinäkin alat puhua joulusta? Nyt tuo punainen voisi olla semmoinen pimenevien iltojen Kodin lämpö-liina jota sitten loppuvuodesta voit kutsua joululiinaksi. Legoilla on kiva leikkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä liina valmistuu vasta jouluksi. Nyt on vähän turhan varhaista.

   Poista
 2. Lyhyempi viivoitin on kätevä käyttää. Innostuit sinäkin Fancy Forest hahmoista:) Kiva.
  Hienot blokit ja kivat värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole varma teenkö metsähahmoja, mutta tutkailen ohjetta, jos sen avulla osaisin tehdä omista hahmoista tilkkutyömalleja.

   Poista
 3. Tuo blokki onkin tosi mielenkiintoinen ja vähän uusi tapa sommitella. Fancy Forestin hankin minäkin mutta eipä ole vielä ollut inspiraatiota aloittaa. Tuo tilastojuttu on kyllä melkoinen, pitää pitää silmällä.

  VastaaPoista
 4. Kiva blokkimalli, ja jos se on vielä nopeatekoinen, niin mikä sen parempi. Lyhyt viivain kelpaisi minullekin, pienet siistimis- ym. leikkaukset kun teen ompelukoneen alla olevan pöydän ulosvedettävällä aputasolla, siinä ei mahdu pitkää oikein pyörittelemään ja nyt käytössä oleva pikkuviivain ei aina riitä. Jään odottelemaan sinun metsän eläimiäsi :D

  VastaaPoista
 5. Lisäkommentti: Muutama jouluaiheinen tikkaus (ainakin kuusia ja lahjapaketteja) löytyy täältä http://theinboxjaunt.com/quilt/free-motion-quilting-tutorials/

  VastaaPoista
 6. Fancy forest malli on kaunis, kuinka ihmeessä joku osaa suunnitella noin hienon mallin!
  Blokkisi näyttävät hyviltä ja joululiinalle on kohta tarvetta!

  VastaaPoista