torstai 12. toukokuuta 2016

Sirittäjä

Täällä blogissa on ollut kovin hiljaista viime aikoina.  Yritän nyt päivittää edes jotain, vaikka ompelukset seisovatkin.

Tänään kävin Elfvikissä katsomassa lintuja. Merivesi oli kovin alhaalla ja kahlaajat sen vuoksi etäällä lintutornista. Oli mahdotonta saada kuvia, joista kahlaajat olisi voinut tunnistaa.  Onneksi sirittäjä lauleli tienposkessa ja tuli välillä näkyviin.
Sirittäjä on pajulinnun ja tiltaltin sukulainen.  Aika huomaamattoman näköinen, mutta laulusta todella helposti tunnistettava.  Tiltaltti konsertoi lähempänä rantaa, mutta sitä en onnistunut näkemään.
Metsässä oli monenlaista laulajaa.  Kirjosiepon laulu chirpy chirpy cheep cheep kuuluu myös helposti tunnistettaviin.  Mustarastaita kuului useita.  Punakylkirastaskin äänteli ja tikka koputteli jossain pimennossa.  Villa Elfvik on Espoon kaupungin luontotalo ja sijaitsee Laajalahden pohjoisrannalla. Tänäänkin siellä oli joku koululuokka tutustumassa keväiseen luontoon.

Tietokone
Aina välillä oli käväissyt mielessä, että tietokoneeni oli jo 6,5 vuotta vanha ja mitä ihmettä sitten teen, jos se hajoaa.  No se hajosi vappuna eli siitä hajosi näytöonohjain.  Korjaamolle soitto paljasti että korjaaminen olisi kallista ja varaosan saaminen kestäisi kauan.
Näytöstä sai sen verran tolkkua, että pystyin kopioimaan tiedostoja ulkoiselle levylle.  Sain koneen toimimaan monta tuntia lähes virheettömän näytön kanssa ja kopiointi sujui, mitä nyt vei hirveästi aikaa.  Sekavan näytön kanssakin tuli kopiointia harjoitetuksi.  Varmistukset olivat myös varmuuskopiolevyllä.  Päätin kuitenkin olla käyttämättä varmuuskopiota ja asentaa uuden koneen puhtaalta pohjalta.   Vapaudun vanhasta tiedostoroinasta, mutta uuden koneen virittäminen on todella aikaa vievää hommaa. Tuntuu että mikään koneen oletusarvo ei sovi vaan sitä pitää säätää.

Uusi kone on samaa tyyppiä, mutta pienempi. Nyt tulostin/skanneri mahtuu paremmin pöydälle tietokoneen viereen.   Lisää harmaita hiuksia aiheuttaa iCloud.  Uusi kone, iPad ja vanha kone ovat yhteydessä toisiinsa iCloudin kautta.  Tuo pilviulottuvuus on välillä hieno juttu ja välillä sitten ei lainkaan hieno.

Viikko on vierähtänyt kopiointi- ja virityshommissa.   Turhasta tavarasta eroon projektinikin kärsi, kun en ole vielä siivonnut vanhaa konetta sellaiseen kuntoon, että voin luopua siitä tietoturvallisesti. Olin vähän haaveillut uudesta kameran rungosta, mutta rahat menivät tietokoneeseen.

Tytärkin tuuppasi kyytiin omia turhia tavaroitaan, jotta myisin ne vakiokanavieni kautta.  Kirjat, jo laitoin myyntiin, mutta muiden tavaroiden kanssa riittää hommia.  Nykyiset netissä toimivat myyntikanavat kuten huuto.net ja fb-kirpparit ovat aivan mahtava juttu.

Ihanan lämpöiset ilmat ovat hellineet meitä viime aikoina.  Upeaa, kun voi pitää ikkunoita auki ja kuunnella lintujen laulua kotonakin.  Mukavaa viikonloppua lukijoille.

6 kommenttia:

 1. Sinä se tunnet kaikki laulajatkin! Minä en tunne ketään. Mökin viereisessä koivussa joku huuti läpi yön ja mies aamulla kyseli, onkohan meillä korvatulppia. Itse pärjäsin pää kahden tyynyn välissä. Minun koneella on jo yli 8 vuotta ikää ja toivon sen tosiaankin olevan kuolematon. Varmaan minulla menisi hermot uuden masiinan kanssa, kun en ole mikään taituri. Sinulta nuo kaikki hommat tuntuu sujuvan ja hyvä se. Hyvää vkl myös sinulle!

  VastaaPoista
 2. Nyt kyllä linnut laulavat ja sirittelevät kovasti, en tunne kaikkia laulajia, mutta hienosti laulelevat:)
  Vanhan tietokoneen tyhjäämiseen menee aikaa ja on hidasta hommaa. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Hienoa tuntea laulutkin, hattua nostan!
  Osaatpas olla oma it-tukesikin! Noin vaativissa tehtävissä minä tukeudun lapsiin :)

  VastaaPoista
 4. Ihana Sirittäjä. Laulunsa tuntee helposti. Aamulla heräsin Mustarastaan upeaan lauluun klo 4. Nuo koneongelmat saavat ihoni kananlihalle. Kuulostaakin hirveeltä.

  VastaaPoista
 5. Toisaalta hyvä, että tietokone välillä pitää uusia, pääsee eroon turhasta roinasta. Minulla tilttasi kone kuukausi sitten, mutta ehdin onneksi tärkeimmän (eli lintukuvat) saada ulkoiselle kovalevylle. Ei tarvinnutkaan uusia konetta, auttoi tällä kertaa kun vein huoltoon.

  Kirjosieppoja ei muuten meillä olekaan tänä keväänä näkynyt ollenkaan. Mihinkähän hävinneet!

  VastaaPoista
 6. Nyt on kyllä ollut loistava sää ulkoiluun ja lintujen katseluun! Minäkin olen myynyt vaikka mitä, pääasiassa torissa. Hyvin pääsee eroon turhasta tavarasta ja saa vähän rahaakin.

  VastaaPoista