perjantai 20. toukokuuta 2016

Lintuilua edelleen

Ihanat aurinkoiset päivät houkuttelevat ulos.  Kuvattavia lintuja löytyy sieltä täältä.  Mitään huippuharvinaisuuksia ei ole eteeni sattunut.  Tilkkutöihin en ole edelleenkään koskenut. Välillä käy ajatus mielessä, mutta muuta puuhaa on sen verran paljon, että uuden työn aloittamiseen ei riitä nyt energia.  Eipä puhuta mitään lukuisista keskeneräisistä tässä yhteydessä :o
Silkkiuikku hautoo pesällään ja katselee Tamminiemeen päin.  Se on todella kaunis lintu.  Pesä on muutaman metrin päässä kadusta.  Saunalahden toisella puolella lähempänä Seurasaarta on kaksi muuta silkkiuikun pesää.  Odotettavissa siis monta uutta silkkiuikkua.
Mätäjoessa on telkällä jo seitsemän jälkeläistä. Ihania untuvapalleroita.
Aina, kun kuulen varpusten äänen, tarkkailen onko niiden seassa pikkuvarpusia.  Yleensä ei, mutta tämä pikkuvarpunen oli muutaman tavallisen varpusen kanssa Mätäjoella.  Olin oikein onnellinen, kun sain näin hyvän kuvan, jossa ruskea päälaki ja poskien mustat laikut näkyvät todella selvästi. Niistähän pikkuvarpusen erottaa tavallisesta urosvarpusesta.
Olin kuvaamassa puuta, kun tämä kuusitianen ilmestyi eteeni.  Se piti kovaa ääntä ja hyppeli oksalta toiselle.  Lopulta ymmärsin, että seisoin sen ja sen pesäkolon välissä. Kovin pieniä hyönteisiä sillä oli nokassa, joten edessä oli varmaan satoja ruoanhakumatkoja pesän asukkaille.
Kuusitiaisen pesäkolo vanhassa kivimuurissa asfalttikadun varrella.  Kirjojen mukaan kuusitiainen on metsien lintu, mutta tämä oli tullut toisiin aatoksiin.
Vaikka toisilla linnuilla on jo poikaset, niin jotkut olivat vasta matkalla pesimäpaikoilleen. Käydessäni viikolla Seurasaaressa, lensi ylitse kolme suurta parvea.  Kuulostivat valkoposkihanhilta, mutta linnut olivat niin korkealla, että en nähnyt, mitä ne olivat.
Seurasaaressa kanadanhanhilla oli poikaset.

Uuden tietokoneen virittäminen on vielä osittain kesken.  Nyt tämä toimii jo mukavammin, mutta koko ajan tulee eteen jotain säätämistä vaativaa.  Vaihdoin koneen kielen englanniksi, jotta löydän paremmin ohjeita netistä.   Säädöthän täytyy tehdä vain kerran ja olin jo unohtanut vanhan koneen säätämiset.

Oli todella hankalaa, kun koneen automaattinen korjaus korjaili mm. käyttäjätunnuksiani eri palveluihin kirjautuessani.  Sähköposteihin ilmestyi outoja sanoja, joita en takuulla ollut kirjoittanut. Nyt se on ohi.  Tuollaisten "avustavien" toimintojen siivoaminen piti tehdä sekä käyttöjärjestelmässä että eri sovelluksissa kuten selaimissa.

Vielä pitäisi ostaa uusi kuvankäsittelyohjelma ja ehkä Microsoftin office-pakettikin.  Koneen mukana tulleet toimisto-ohjelmat ovat nyt koekäytössä, mutta en ole ihastunut niihin.   Katsotaan rauhassa, pärjäänkö ilman.  Mietin tässä, että sain työvälineekseni ensimmäisen taulukkolaskentaohjelman 80-luvulla ja pärjäilin hyvin silläkin, niin ehkä pärjäisin koneen mukana tulleellakin.  Täytyy testata, onnistunko venyttämään kuvia ja tulostamaan ne usealle A4 arkille  Numbers-ohjelmalla kuten olen tehnyt Excelillä.

Kiitokset kommenteista ja ihanaista viikonloppua kaikille

8 kommenttia:

 1. Sä otat siellä haltuun uutta tietokonetta, mä kännykkää. Se on tavallaan innostavaa, mutta samalla väsyttävää! Varsinainen lintupostaus sinulta! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Onpa onnistunut kuva silkkiuikusta, se onkin kaunis lintu.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia taas. Minäkin onnistuin näkemään Lehtopöllön.

  VastaaPoista
 4. Kauniita lintukuvia. Minun pihallani pitävät mekkalaa räkättirastaat. Mustarastas laulelee ilokseni iltaisin. Kaksi uutta linnunpönttöä odottaa vielä asukkaita, taitaavat jäädä tyhjiksi tänä kesänä.

  VastaaPoista
 5. Silkkiuikut on ihan suosikkeja, ovat niin kauniita.

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Taisi olla valkkareita nuo muttajat. Viime tiistaina (21.5) olin Juha Laaksosen linturetkellä Lauttasaaressa ja silloin niitä meni useita parvia. Meillä on mlkillä myös silkkiuikku hautomassa.

  VastaaPoista