perjantai 1. huhtikuuta 2016

Keltaiset alustat

Pääsiäisenä havahduin siihen, että ei ollutkaan yhtään valmista alustasettiä viemisiksi.  Asia hoitui perinteisellä kukkakorilla, mutta pitihän silti pyöräyttää edes yksi setti alustoja.

Otin ensin kaapista kirkkaankeltaisen printtikankaan. Se teki kipeää silmille - otin seuraavaksi valeamman - ei hyvä - useamman tutkailun jälkeen päädyin vaaleimpaan keltaiseen, mitä kangasvarastostani löytyi.  Ompelulankojakin otin esille monta vaihtoehtoa ja lopulta päädyin valkoiseen.
Nyt on yksi setti valmiina ja pari muuta kangasvaihtoehtoa katsottuna.  Tämä on sikäli epäkiitollinen tapa tehdä näitä alustoja, että lopputulos näyttää huomattavasti vaatimattomammalta kuin mitä näiden tekemiseen kuluu aikaa ;=)  Mietin, että toistanko liikaa itseäni, kun teen samalla tekniikalla.  Sitten tulin siihen tulokseen, että voin ihan hyvin jatkaa tällaisten tekemistä, kun kaikki muut tekevät muunlaisia.

Ihanaa, kun aurinko paistaa ja tänään näin kevään ensimmäiset peipotkin.  Kävin Mätäjoella laskeskelemassa lintuja.  Valikoima oli aika suppea ja joenmutka oli vielä jäässä.  Telkät ovat jo tulleet.  Urokset ottavat mittaa toisistaan.
Naurulokit pitivät kovaa mekastusta.  Naurulokit ovat noita mustanaamaisia ja kuvan vedessä uiskentelevat valkonaamat ovat kalalokkeja.
Nokikanapariskunta on palannut joelle.  Lisäksi oli yksi pariton.  Toivottavasti myös liejukanat palaavat.
Suomalaiset eivät useinkaan puhu vieraille.  Mutta pitkällä objektiivilla varustettua kameraa kantavaa saa puhutella.  Minulta kysytään lähes poikkeuksetta mitä lintuja olen nähnyt tai mitä lintuja nuo ovat.  Lisäksi Mätäjoella kulkijat ylistävät jokea ja kuinka mielenkiintoista on seurata lintujen elämää siellä.  Kapeassa joessa vesilinnut ovat kuin tarjottimella, mutta pienestä saaresta ja rannan pöheiköistä löytyy suojaisia pesäpaikkoja. 

Eilen poikkeslin Laajalahdella Elfvikin lintutornilla.  Meri oli vielä jäässä ja sulapaikkoja oli vain ihan rannassa.  Yhtään haikaraa ei näkynyt.

7 kommenttia:

 1. Hienot aluset! Aina vähän erilaiset erivärisenä.
  Sinä teet näitä ja muut tekevät muita:)
  Ihanaa, kun lintuja vain tulee lisää, tulee kevät ja kesä.

  VastaaPoista
 2. Mitäpä sitä toisenlaisia tekemään, kun on onnistuneen tuotteen kehitellyt. Väreillä vaihtelua, eikä sekään niin tärkeää ole. Vesilinnut ovat aika riehakkaalla tuulella, se on se kevät. No haikarat sitten lähti, ehkä ensi vuonna tai syksyllä.

  VastaaPoista
 3. Kaunis ja toimiva malli, mitäpä sitä muuttamaan. Minulla ei ole Berninaan ympyräohjainta, mutta aina välillä mietin, pitäisikö hankkia. Pfaffiin oli, mutta käytin sitä loppujen lopuksi tosi vähän.

  VastaaPoista
 4. Kivoja. Se on tuo luovuuden prosessi aika mielenkiintoinen juttu.

  VastaaPoista
 5. Kivat tuli pikkuliinoista ja nopeammin kuin virkkaamalla. Hyviä kuvia tirpoista.

  VastaaPoista
 6. Kauniita ympyröitä. Maalle mennessämme oli kaksi joutsenta pellolla ja ihana aurinkoinen päivä.

  VastaaPoista
 7. On kauniit ympyrät ja hienoa kun langat ei katkelleet

  VastaaPoista