torstai 14. huhtikuuta 2016

Irrottelua - kukka-asetelma

Järjestelin pari päivää sitten aiemmista projekteistani jääneitä liimaharsolla varustettuja kangaspaloja värien mukaan minigrip-pusseihin.  Mieitin kovasti, mitä niistä saisi aikaan.  Hain inspiraatiota Giuseppe Arcimboldo-kirjasta. Lopputulos on hyvin kaukana esikuvasta, mutta musta tausta on esikuvan mukainen.  Tämä vaasihan ei esitä mitään muuta kuin vaasia.  Voi olla että lisään asetelmaan vielä jotain kukkia, mutta nyt tämä saa olla suunnitteluseinällä lisäajatuksia luomassa.
Palaseni olivat hyvin omituisen muotoisia, koska niistä oli jo leikattu alkuperäiseen tarkoitukseen sopivat palat ja nämä olivat vain ylijäämiä.  Piirtelin liimaharson taustapaperille alustavat muodot ja vähän parantelin niitä sitten leikatessani.   Sillä mentiin siis, mitä oli valmiina.  Mustan kankaan päällä kirkkaat värit suorastaan hehkuvat.

Paloja leikatessani tuli mieleen alakouluajat, jolloin piirustustunnilla leikeltiin värillisistä liimapapereista erilaisia muotoja ja liimattiin ne paperille.

Giuseppe Arcimboldo oli 1500-luvulla elänyt italialainen taiteilija, joka kehitti aivan ainutlaatuisten tyylin. Hän maalasi muotokuvia rakentaen milloin kukista, hedelmistä, kaloista tai jostain esineistä kasvokuvan.  Hän työskenteli Prahassa keisarin hovissa.  Muotokuvissa olevilla luontokappaleilla on runsaasti symbolisia merkityksiä.
Kirjan olen hankkinut parikymmentä vuotta sitten ja ajatuksena on ollut käyttää hyväksi kukkakankaiden kukkia kuvien rakentelussa.  Eipä ole syntynyt vielä mitään siltä pohjalta, mutta mene ja tiedä - ehkä joskus vielä.

Mätäjoella kaikki hyvin
Liejukanapariskunta on palannut joelle.  Kunpa  toinenkin viimevuotisista pareista lehahtaisi sinne.  Kuvassa uros esittelee naaraalle komeita pyrstösulkiaan.

Nokikanoja näkyi kaksi paria ja isokoskeloita yksi.  Haapanoita on lukuisia pareja. Telkät taisivat olla jo vetäytyneet pönttöihin, kun vain yksinäinen uros näkyi. Lisäksi saaren luona uiskenteli yksi tavipari ja yksi tukkasotkapari.  Eivät vain vesilinnut ole lisääntyneet, myös lintukuvaajat ovat lisääntyneet joella. Kapea joki tuo linnut mukavan lähelle.


10 kommenttia:

 1. Tämä on jotain ihan muuta kuin yleensä! Tuosta voi kehittyä ihan mitä vaan.

  VastaaPoista
 2. Suunnitteluseinälläsi on nyt tosi inspiroiva työ! Musta saa todellakin värit hehkumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Katsotaan, mitä tulee vai tuleeko mitään. Jämäpaloista tekeminen rajaa lopputulosta.

   Poista
 3. Tuo on juuri niin ihanaa tilkkutöissä, että voi antaa mielikuvituksen ja luovuuden viedä. Samalla tulee palat käytetyksi. Tumma tausta on kovasti mieleeni. Kaunista tulee.

  VastaaPoista
 4. Hieno! Kiva nähdä mitä siitä teet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija. Ihan otsikon mukaan: "irrottelua" vailla sen suurempaa ajatusta käyttötarkoituksesta.

   Poista
 5. Täälläkin odotetaan innolla, millaista jälkeä tulee. Suunnitelmat ovat hienot! Liejukana on yksi todella mielenkiintoisista lajeista, luontoa on ihana seurata. Aurinkoista viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 6. Musta kangas saa värit kyllä hehkumaan ja kiva katsoa miten keksit jatkaa tätä. Hauskasti liimaharsopalat jatkokäytössä.

  VastaaPoista