torstai 21. huhtikuuta 2016

Harjotelma

Taiteilijoiden töitä, jotka eivät ole tilaustöitä eikä oikein mitään muutakaan, näkee kutsuttavan harjotelmiksi. Kukka-asetelma työlläni ei ole suurta elämäntehtävää, mutta verryttelin sen kanssa muutamia taitoja. Siis selvä harjotelma, vaikken taitelija olekaan.
1) liimaharsoapplikaatio
2) pykäpistojen ompeleminen koneella risareunojen ympäri
3) läpinäkyvällä (melkein näkymättömällä) ohuella monofilament siimalla ompelu
4) vapaalla konetikkauksella höyhenkuvioita
5) reunakaitaleen ompelu
Mustat tikkaukset mustalle pohjalle ovat valokuvassa melkein näkymättömät.  Luonnossa ne onneksu näkyvät.  Tikkasin kukkasten umpäri ja täytin tyhjää taustaa höyhenkuvioilla.  Nimilappu ja ripustuskuja puuttuvat vielä.

Viherpeipot
ovat asettuneet parvekkeen edessä oleviin koivuihin. Niitä on hauskaa seurata, kun oleskelevat sopivasti parvekkeen tasolla eikä minun tarvitse kurotella mihinkään suuntaa.  Olen saanut niistä kivoja kuvia. 
Välillä näkyy vain yksi lintu, välillä useampia.  Odottelen että kauniisti iltaisin lauleleva punarinta esiintyisi vähän paremmassa valossa samoilla oksilla.
Räkättikin kävi kuvattavana.  Koska Suomen lintuvalikoima on niin suppea, ovat räkätitkin ihan kivoja seurailtavia.


5 kommenttia:

 1. Kiva harjoitelma, pitäisi itsekin aina harjoitella mainitsemisia asioita:)
  Lintuja on kiva seurata ja kuunnella.

  VastaaPoista
 2. Pieneenkin työhön mahtuu paljon vaiheita. Minkä kokoinen tuo muuten on? Voihan se olla vaikka kuinka suurikin! Linnut on ihanan helppoja seurattavia; niitä joko näkee tai sitten ei. Joskus jonkun vilahduksen yllättäin.

  VastaaPoista
 3. Hieno harjotelma! Kelpaa ihan oikeaksi tilkkutyöksikin! Punarinta on minun suosikkini, ilahdun aina kun se näyttäytyy pihapiirissä.

  VastaaPoista
 4. Ihan kunnon tilkkutyöhän tuo on! Hm...luulin nähneeni lenkillä Keltasirkun mutta taisikin olla tuo Viherpeippo :)

  VastaaPoista
 5. Sanotaanhan, että oppia ikä kaikki ja juuri nämä harjoilmat on juuri sitä omaa opettelujuttua. Kuten sanottu kopioida osaa kaikki.

  VastaaPoista