maanantai 28. maaliskuuta 2016

Kevättä

Tänään oli ihan pakko lähteä lintutornin suuntaan katselemaan kevään edistymistä. Tarkastin Tiirasta, että monenmoista lintua oli näkynyt eilen ja kun listalla näkyi suuren suosikkini eli harmaahaikaran esiintyminen ei mikään pidätellyt.
Maarin lintutornilla oli paljon väkeä. Ilahduttavaa oli, että siellä oli useampi perhe lapsineen kiikaroimassa lintuja.  Yhden pikkupojan silmät loistivat, kun hän kertoi isoäidilleen, että tuolla näkyy merikotka.  Onhan se elämys. 
Pari kurkiauraa kävi tekemässä kunniakierroksen lintutornin luona.  Ottivat korkeutta jäisen lahden päällä.
Laulujoutsen laskeutui harvinaisen lähelle tornia.  Sen kumppani kaarsi jonnekin muualle.  Vaikka töyhtöhyyppä on ihan reilun kokoinen lintu, näyttää se joutsenen vieressä minimaaliselta.  Laajalahdella asusti viime- ja toissakesänä laulujoutsenpariskunta.  Mietin, onko tämä toinen pariskunnasta.
Kuusisaaren ja Seurasaaren välissä jäällä käveli uhkarohkeasti pilkkijä.  Pilkkijälle piti seuraa lokkijoukko.  Sen verran kaukaa kuvasin, että en varmuudella voinut tunnistaa, mutta kolmea lajia oli. Kokoeroista päätelleen merilokkeja, kalalokkeja ja naurulokkeja.  Pitivät aikamoista meteliä.

Harmaahaikarat olivat luodolla ja näin ne kameran avulla, mutta en paljaalla silmällä.  Ei niistä kunnon kuvaa saanut, kun Laajalahti oli kovin autereinen.  Aurinko nosti höyryä jään pinnasta.
Kuvan valkoinen lintu on kyhmyjoutsen.  Haikaroista oikealle olevaa lintua en tunnista.  Se oli selvästi sinisorsia suurempi, mutta optiikkani ei yksinkertaisesti riittänyt noin kauas.

9 kommenttia:

 1. Olipas hyvä lintutorniretki! :) Monta lajia bongasit!

  VastaaPoista
 2. Upea luontopäivä sinulla!

  Nyt sitten tiedän, että kannattaa ryhtyä pilkkimään, jos haluaa saada lisää kavereita ;-)

  VastaaPoista
 3. Upea luontopäivä sinulla!

  Nyt sitten tiedän, että kannattaa ryhtyä pilkkimään, jos haluaa saada lisää kavereita ;-)

  VastaaPoista
 4. Kyllä se oli selkeästi kevään avaus eilen. Yhtäkkiä muuttolinnut tulivat ja luonto heräsi kevääseen. Näin Kurjen ja Joutsenen, Kiurun jne. On se jokakeväinen ilon aihe. Tiiraa seuraan myös.

  VastaaPoista
 5. Ihanaaa kevät saapuu vauhdilla nyt.

  VastaaPoista
 6. Hieno päivä sinulla! Kyllä sen pilkkimisen täytyy olla mukavaa kun ei malteta olla pois heikoilta jäiltä...huh...

  VastaaPoista
 7. Ihana odotettu kevät.Kauniita kuvia linnuista. Näyttääpä se työtöhyyppä tosi pieneltä joutsenen rinnalla. Minäkin näin tänää kurkiauran:

  VastaaPoista
 8. Haluaisin tavata harmaahaikarat! Joskus niitä on lentänyt mökin yli ja käväissyt saaressa, mutta en ole ollut paikalla. Minä tapasin Vantaanjoella kanadanhanhipariskunnan. Kaipaavat jännitystä elämäänsä, nuo pilkkijät.

  VastaaPoista
 9. Näin tänä aamuna töihin mennessä joutsenia. Kevät tulee kohisten:)

  VastaaPoista