perjantai 18. maaliskuuta 2016

2 blokkia puuttuu vielä

Tilkkutyön tekeminen on hauskimmillaan, kun tekee uudella mallilla ja oppii uutta. Työläällä mallilla tekeminen ja saman toistaminen ei valitettavasti anna samaa nautintoa.  Niinpä vauhtini on kovasti hidastunut tämän työn kanssa.  Vielä puuttuu kaksi blokkia. Lisätty. klo 14:18 Vaan ei puutu enää yhtään. Tein tänään ne puuttuvat.

Sakarablokit saivat välillä antaa tilaa toisenlaisten palojen pohdiskeluun, mutta nyt laitoin ne takaisin seinälle, että näen varmasti minkä väriset kannattaa tehdä noista kahdesta puuttuvasta. Tummiahan niiden tulee näköjään olla.
Nyt pääsen ihmettelemään, millainen reunus olisi hyvä.  Puhdas valkoinen vai vähän noilla keltaruskeilla maustetttuko?  Täytynee ensin piirrellä tikkauskuvio boordiin ja sitten mitata, mikä olisi hyvä leveys boordille.  Opin hiljakkoin, että keskustan tikkauskuvion kannattaa olla yksinkertainen ja sitten revitellä sivuilla, kun sivuja mahtuu paremmin työstämään koneen ahtaassa kainalossa.

International Quilting Weekend
Tilkkuyhdistyksen vuosikokous sattuu tänä vuonna samaan ajankohtaan kuin amerikkalainen kansainvälinen tilkkuiluviikonloppu.  The Quilt Show näyttää ilmaiseksi jaksoja (paitsi kuluvan kauden).  Niitä on yli 200 ja ne kestävät noin tunnin kappale, joten viikonloppu ei riitä kaikkien katsomiseen.   Lisäksi IQW:hen sisältyy kilpailuja, joissa on hienoja palkintoja.

Picasa ja Blogger/Blogpot
Google on ilmoittanut hautaavansa Picasa-kuvankäsittelyn nyt keväällä.  Olen yrittänyt löytää tietoa siitä, miten asia vaikuttaa blogger/blogspotiin, mutta en ole toistaiseksi löytänyt selvyyttä asiaan.  Goolge ilmoitti, että Picasaan laitetut kuvat löytyvät käyttänä Goolge photos tiedoista.  Löysin sieltä  osan blogini kuvista, mutta en kaikkia.  Tähän asti ovat kaikki blogspot-blogeissa julkaistut kuvat tallentuneet Picasan web-albuumeihin.  Pitääköhän bloggaajan tehdä jotain, vai hoitaako Google taustalla kuvien siirron ja mahdollisen linkkien päivityksen?  Täytynee jatkaa tietojen etsintää.

Tänään on maa valkoisena ja pakkastakin on. Pajunkissat ovat tulleet kuitenkin esiin varmana kevään merkkinä.

P.S. Kiitoksia mukavista kommenteistanne.  Mukavaa viikonloppua kaikille.

6 kommenttia:

 1. Reunukset aiheuttavat usein miettimistä enenmmänkin. Tuohon kun sopii hyvin pelkkä valkoinen mutta kekeseliäs keksii siihen jotain muutakin kaunista:)
  Picasaa jäin nyt miettimään ja tutkimaan.

  VastaaPoista
 2. Hitaasti, mutta varmasti valmista tulee ja mietin myös noita reunoja, että hienoilla tikkauksilla olevat valkoiset reunat olisivat upeat, mutta ehkä voisi kellanruskealla maustaa, vaikka kulmiin:)
  Täälläkin kukkii pajunkissat jo.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Kaunista tulee! Luulenpa ,että ei mene pieleen, laitatpa värireunan tai et! Molemmat vaihtoehdot on hyvät! Tikkaus varmasti kruunaa tämän!

  VastaaPoista
 4. Upeita blokkeja! Tsemppiä vaan loppuun!
  Kiitos Quilt Show vinkistä. Yritän katsoa jonkun jos osaan valita :)

  VastaaPoista
 5. Tuo on niin totta, että uuden blokin opettelu ja ensimmäisten teko on niin ihanaa, mutta sitten se innostus laantuu. Sitkeydellä teit homman loppuun asti, hyvä Milja.

  VastaaPoista
 6. Sakarat on tosi mielenkiintoinen ja odotan miten sen valmiiksi teet. Tosi kiva malli. Uuden opettelu on aina kivaa ja siksi tykkään myös kokeilla kaikkea mahdollista.

  VastaaPoista