sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Kolmioita

Olen tehnyt monta tilkkutyöt kolmioista ompelemalla. Kaapista löytyi viikolla useampi purkillinen erivärisiä kolmioita.  Kaikki ovat samansuuruisia eli halkaistu seitsemän sentin neliöistä.  Etenkin oranssit ovat ihanan värisiä.
Koska olen tehnyt useita töitä noista kolmioista, mietin nyt, miten ihmeessä voin enää koskaan inspiroitua niistä niin, että syntyisi jotain järkevää.  Useampia kokeiluja löytyi samaselta kaapin ylähyllyltä, joista nämäkin tulivat esiin. 

Kolmioiden näpertaly alkoi meren aallot peitosta 1995. Tämä meni serkulle syntymäpäivälahjaksi.

Sitten tein nuorelle parille häälahjaksi sinivalkoisen meren aallot peiton, joka peri ylijääneitä paloja edellisestä työstä.  Parivuoteen peittoon tarvittiin aika paljon lisää paloja.

Siitä taas jäi yli paloja ja tein lisää paloja ja niistä seuraavan meren aallot peiton

Taannoiselle nuorelle parille tein ylijäämäpaloista tyynynpäälliset. 

Paloja jäi vieläkin yli ja tein niistä ja lisää leikkaamistani sinisistä kolmioista vähän toisella mallilla seuraavan peiton. 
Laskin parisängyn peittoon tarvittavien blokkien määrän väärin ja ylijäämäblokeista syntyi seinävaate.  Seinävaatteen lentävät hanhet boordi on sekin koottu samaisista kolmioista.
  
Sinisten neliöblokkien tekeminen oli sen verran kivaa, että tein samalla mallilla oranssin seinävaatteen.

Oransseja keltaisia paloja jäi taas yli.  Käytin niitä "Tanssitaanko Pulunen" -työhöni.
Sinisiä ja valkoisia kolmioita löytyi edelleen kaapista sen verran, että aloin sommitella niistä suuria tähtiblokkeja.  Lisäsin työhön kolmanneksi väriksi murrettua keltaista.
Tähtimallia kokeilin myös toisenlaisella värityksellä. Tämä jäi kokeiluksi vain.

Kokeilin tehdä pannulapun kolmioista. Se onkin viimeinen juttu, jonka olen saanut aikaan kolmiovarastosta.
Nyt ihmettelen, pitäisikö yrittää jotenkin vapautua noista kolmioista, vai jäänkö odottamaan suurta inspiraatiota.  Pannulaput tai pussukat eivät ole minun juttuni.

Tästä voi tarkkaavainen lukija päätellä, että en ole saanut mitään mainittavaa aikaiseksi kuluneella viikolla.  Tänään näin kaksi korppia Hernesaaren kärjessä, mutta en ehtinyt saamaan niistä kuvaa.  Enpä ole siis saanut lintukuviakaan aikaiseksi.

15 kommenttia:

 1. jopas on kolmiotöitä syntynyt. Vaikka kaikissa on mukana kolmiot, ovat työt kuitenkin erilaisia. Taitaa blogisi pohjan kuva olla tuosta yhdestä peitosta. Siniset työt on minun suosikkeja. Tapasin tänään koskikaran tuossa Puksun kulmilla ja kuvasin sitä. Hauska tyyppi, kun sukelteli välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskikaraa en ole koskaan nähnyt. Ehkä joku päivä suuntaan Vantaa-joen varrelle.

   Poista
 2. Monenlaisia versioita muodostuu kolmioista kun vaan osaa asetella ne sopivaan järjestykseen.
  Odota vaan uutta inspiraatiota lopuille kolmioille, kyllä se sieltä tulee:)

  VastaaPoista
 3. Vau...noin paljon töitä kolmioista! Päiväpeiton tekemisessä ei varmaankaan tunteja lasketa! Mä olin eilen noiden ruokintapaikan lintujen kimpussa. Olisin ollut tänäänkin, vaan sää on huono! Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Wow, aivan mielettömän upeita töitä! Tykkäisin kanssa todella kovasti tuollaisesta päiväpeitosta =). Ihanaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. Kyllä sinä olet jaksanut...
  Hauskaa, kun kolmioita jää aina yli ;-)

  VastaaPoista
 6. Kolmioista tulee kauniita töitä ja niin monta erilaista!
  Upeita peittoja ja seinävaatteita!!

  VastaaPoista
 7. Herran jestas miten riittoisia kolmioita:) Hienoja nuo tehdyt työt. Kolmioille löytyy aina käyttöä, ihan varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riittoisia ovat, mutta aina välillä on tarvinnut leikata lisää.

   Poista
 8. Olen monesti miettinyt tuota, että miksi aina palaa samaan aiheeseen uudestaan ja uudestaan. Sinisiä kolmioita tai tonttu-peikkoja, ihan sama. Sininen taitaa olla lempivärisi ja oranssi. Mutta kyllä on niin upeita töitä kaikki. Aivan ihania.

  VastaaPoista
 9. Onpa sulla ollut varsinainen ketjureaktio ja ymmärrän hyvin jo tuon hiukan kyllästyneen olon noiden kaapista löytyneiden kolmioiden kanssa.

  VastaaPoista
 10. Pitäisiköhän sinun erotella tyttö- ja poikakolmiot eri laatikoihin ja laittaa kannet tiukasti kiinni. Näyttävät olevan aika sikiävää sorttia :D Hienoja tuotoksia kaikki kolmiotyösi!

  VastaaPoista
 11. Ihanasti erilaisia kolmiotöitä.
  Ei kait noihin voi kyllästyä.
  Latoo palat vain eri tavalla eri töihin ja sujauttaa mukaan myös hieman erilaisia kankaita. Menestys on taattua. Näitä töitä katselisi vaikka kuinka paljon.

  VastaaPoista
 12. Vaikken erityisemmin sinisestä perusta, parisängyn peite (6 kuva ylhäältä laskien) on niin hieno, että alan ihan tykästyä siniseen!!

  VastaaPoista