tiistai 8. joulukuuta 2015

Pieni tilaustyö

Yleensä kieltäydyn hyvin nopeasti pyynnöistä tehdä tilauksesta jotain.  Nyt kuitenkin tein jo toisen tilatun pikkuprojektin.
Vein kesällä tuliaisena yhden setin tällaisia pyöreitä piparkakkureunaisia alusia hyvälle ystävälle.  Ovat olleet kovasti käytössä siitä asti.  Hän tilasi setin annettavaksi poikansa perheelle jouluna.  Väritoivomus oli valkoinen kangas ja mustat ompeleet.  Koska pellava tuntuu aina jotenkin arvokkaammalta, ompelin setin marimekon pellavakankaasta, jossa oli mustaa painatusta valkoisella pohjalla.  Käytin vain valkoiset osat, joten nyt on jäljellä mustia paloja, joista tietenkin voisin pyöräyttää mustan alussetin.  Katsotaan.

Ompelukoneostos
Mummon vanha Husqvarna-ompelukone teki tenän ja tytär kiikutti sen korjattavaksi.  Kävi ilmi, että sitä  ei enää saataisi kuntoon, koska varaosaa ei ole saatavilla.  Husqvarna-huollon mukaan osa on rikkoutunut jonkun aiemman korjaajan aiheuttamana.  Selvittäessäni asiaa kävi ilmi, että mummo oli huollattanut koneen jollain, joka haki sen kotoa ja toi taas takaisin - ei siis merkkihuollossa. 

Koska ompeluprojekti oli pahasti kesken, piti saada nopeasti uusi kone.  Käytettyjen koneiden valikoima netissä ei ollut houkutteleva.  Niinpä piti ostaa uusi.  Malleja on aivan valtavasti.  Budjetti vaan oli tiukka yllätysostokselle. Jos olisi jouduttu kiertelemään liikkeissä olisi varmaan mennyt viikkoja.  Nyt netin avulla saimme rajatuksi vaihtoehdot.  Emme tyytyneet tutkimaan koneiden esitteitä, vaan luimme myös käsikirjat netissä.  Jopa vanhoista ompelukonemalleista löytyy nykyään käsikirjat - tosin englanniksi.  Se ei onneksi ollut mikään hidaste, koska kaikki termit ovat tulleet tutuiksi tilkkuilukirjojen, videoiden ja blogien ansiosta.  Kävin koeajamassa ja ostamassa koneen Kirstikistä, jossa palvelu oli aivan erinomaista. Hämmästyin, kun kauppias kertoi bonganneensa minun töitäni tilkkutyönäyttelystä toissakesänä, olihan edellisestä käynnistäni aikaa muutama vuosi.

Viikonvaihteessa kone alkoi jo laulaa tyttären hoteissa.  Tieteellisellä tarkkuudella hän kävi läpi koneen manuaalin mukaan kaikki ominaisuudet ja onneksi olin ottanut mukaan sekalaisten ompelulankojen laatikon, josta pystyin näyttämään, erilaisia lankoja kuten monofilamentia. 

6 kommenttia:

 1. Nyt on niin tyylikkäät aluset! Mustavalkoinen toimii aina. Harmillista tuollainen ompelukoneen huolto, jossa osat hajoilevat. Varmaan oli jollain erikeepperillä liimannut kokoon ja nyt sitten liimaukset petti. Onneksi löytyi uusi kone nopeasti.

  VastaaPoista
 2. Hienot aluset, tyylikkäät ja näyttävät. Nuo on kiva antaa lahjaksi.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, että uusi kone löytyi! Joskus ei ole varaa ostaa keskivertoa...

  VastaaPoista
 4. Tyylikästä! Ostin Tiinateiltä tuon pyöryläohjaimen mutta en ole vielä kokeillut. Nämä olisi hyvä idea sen kokeiluun. Oma koneeni on myös Kirstikistä.

  VastaaPoista
 5. Ihania alusia taas ja kiva huomata että toisetkin osaa arvostaa hienoa työtä!!!
  Mukavaa että löytyi mieluisa ompelukone kun malleja tosiaan on vaikka kuinka

  VastaaPoista