torstai 10. joulukuuta 2015

Blogiarpajaiset - Kvilttaaja-blogi 4 vuotta

Aloitin bloginpidon joulukuun 11. päivänä 2011.  En silloin kuvitellut kirjoittelevani blogia vielä neljän vuoden kuluttua.  Blogini synttäreiden kunniaksi järjestän elämäni ensimmäisen kerran blogiarpajaiset.  Palkintona on kahdelle kiinnostuneelle kuuden kappaleen setit piparkakkureunaisia ympyräisiä koristeommeltuja mukinalustoja.  Alustojen halkaisija tulee olemaan n. 15 cm, eli pieni pipari mahtuu mukin viereen. Malli on siis sama, kuin edellisessä postauksessani.

En ole vielä tehnyt niitä, joten voit esittää väritoivomuksen sekä kankaan että koruompeleiden suhteen.  Voit osallistua arvontaan jättämällä kommentin blogiini viimeistään to 17.12.2015.  Postitan alustat voittajille  pyhien jälkeen.  Myös anaonyymit voivat nyt jättää kommenttinsa ja osallistua.

Metallilangalla ompelua
Metallia sisältävät ompelulangat ovat aina vähän arvaamattomia, vaikka kuinka virittäisi koneensa.  Ompelin pienehköjä palasia jatkojalostettavaksi.   Vasta kolmannella lankavaihtoehdolla sain aikaan siistiä tulosta.  Roskis sai muutaman palan syödäkseen. 
Nämä pyörylät jalostuvat vielä tästä eteenpäin, mutta esittelen kuitenkin onnistuneeni ompelemaan metallilangalla koristeompeleita.  Kaikki kuviot eivät sovi metallilangalle, vaan se leikkaantuu helposti poikki, jos neulan pisto osuu jo ommeltuun kohtaan.

Jos metallilangan rullan laittaa pystypidikkeeseen, niin lanka luikertaa herkästi alas ja kiertyy pidikkeen ympäri ja jumittuu täysin.  Siksi vaakatasossa oleva langanpidike on parempi, vaikka vieriviereen kierrettyjä rullia suositellaan pidettäväksi pystyasennossa ompelun aikana.
Lanka, jolla ompelu onnistui on Madeiran valmistamaa.   Alalankana käytin Superior Threadsin Bottom Linea, joka on ohutta no. 60:stä ja polyesteria.  Sepä onkin täydellinen alalanka metallilangalle.  Neulana käytin Top Stich 90 neulaa titaanisena.  Ne ovat ehdottomia suosikkejani kirjontaan ja tikkaamiseen. 

Rannoilla on nyt hiljaista
Tämä nuori kyhmyjoutsen majaili perheineen Seurasaaren luona.  Joutsenten lisäsi paikalla oli tiistaina kanadanhanhia ja sinisorsia.  Muuten vesilinnut ovat kaikonneet talven pimeyttä. 
Kiersin Seurasaaresta Laajalahdelle Elfvikiin ja siellä oli vielä vähemmän lintuja.  Meri oli noussut pitkospuiden päälle, mutta lintutorniin pääsi.  Toivottavasti pakkaset tulevat pian ja maa saisi lumivaipan.

19 kommenttia:

 1. Onnittelut nelivuotis taipaleesta. Sinulla on ollut paljon upeita töitä ja on ollut kiva seurata niiden valmistumis prosessia. Hienot koristetikkaukset metallilangalla. Pitäisi joskus kokeilla.Arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut.
  Ja osallistun ilman muuta!
  Sinulla on upeita töitä!

  VastaaPoista
 3. Minulla taitaa olla kaski metallilankaa ja saan niillä mieletöntä suttua aikaan. En jaksa säätää niin paljoa. Arvonnassa mukana, tietenkin! Vantaanjoessa oli melkein liian paljon sorsia, ehkä niillä oli pikkujoulut. Tai luokkakokous.

  VastaaPoista
 4. Niin ja onnittelut tietenkin! Pari vuotta vielä, niin pääset päivähoidosta eskariin.

  VastaaPoista
 5. Onnea ja iloa päivänsankarille! Metallilangat ovat pelottavia ommeltavia heikkohermoiselle...

  VastaaPoista
 6. Onnittelut! Mukana arvonnassa! Metallilangoilla tulee varmasti hienoa jälkeä mutta liikaa sähläämistä :)

  VastaaPoista
 7. Arvonnassa mukana ollaan täälläkin:)

  VastaaPoista
 8. Onnittelut 4 vuotiaalle blogille, ilolla seuraan, kauniita ja upeita töitä!
  Metallilankaa olen joskus ostanut, mutta en ole uskaltanut vielä kokeilla...
  Arvonnassa mukana:)

  VastaaPoista
 9. Onnea 4-vuotiaalle blogille. Metallilanka tuppaa aina katkeamaan, mutta on kaunista katsottavaa.
  Mielelläni mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea nelivuotiaalle! Arvonnassa mukana.

  VastaaPoista
 11. Paljon onnea 4v! Mukava olla arvonnassa mukana. Tuo punainen on hyvä väri :)

  VastaaPoista
 12. Onnea 4-vuotiaalle. on kiva seurata töittesi valmistumisen eri vaiheita. Mukana arvonnassa

  VastaaPoista
 13. Samanlaisia metallilankakokemuksia minullakin, pitkäsilmäinen (farkku)neula on ollut kanssa hyvä näiden kanssa. Onnittelut synttärin johdosta ja arvonnassa mukana minäkin.

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea 4-vuotiaalle! Seuraan blogiasi. Mukava katsella kauniita töitä. Arvonnassa mukana. t. Ulla

  VastaaPoista
 15. Onneksi olkoon. Mihin tämä aika menee, kyllä sellaista vauhtia viikot vaihtuu, ettei perässä pysy.

  VastaaPoista
 16. Minulla on muutama rulla samaa metallilankaa, enkä ole saanut sillä aikaiseksi yhtään onnistunutta tikkiä. Täytyy kokeilla uudestaan.

  Onnea! Olen mukana arvonnassa.

  VastaaPoista
 17. Onnea sisar! Tyyli on muuttunut neljän vuoden aikana. Aina luen blogisi, vaikken tikka enkä tilkuta.

  VastaaPoista
 18. Onnea, onnea, onnea! Ja vielä kerran ONNEA! :o)

  VastaaPoista
 19. Onneksi olkoon vallan ihastuttavan blogin luomisesta! Monenmoista upeaa työtä olet esitellyt neljän vuoden aikana. Kallavedellä myös ainakin joutsenia olen bongannut. Olen innokkaana arvonnassasi mukana.

  VastaaPoista