keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Rytmi palautettu

Viikonvaihteessa tuli telkkarista riittävästi snookeria vauhdittamaan sukkaparin valmistumista.  Tällä kertaa tuli sukkapari valmiiksi eikä nyt ole yhtään sukkaa aloitettuna. Valmistuneet kaksi sukkaa kuuluvat siis samaan pariin. Puikot pistin kaappiin ja langat myös.
Raitojen neulominen varsiin nopeutti selvästi neulomista.  Sain käytetyksi pois aiemmista neulomisista ylijääneitä keränloppuja.  Sinistä lankaa tietenkin jäi reilusti jäljelle.  Neuloin näissä resorineuletta myös jalkapöydän osuuden. Näyttävät sirommilta kuin kokonaan sileää neulotut sukat ja pysyvät paremmin jalassa.

NYB8-työ
on edistynyt hissukseen koko syksyn ajan.  Vihdoinkin tein osaan blokeista keskukset.  Nyt saa paremman käsityksen lopputuloksesta.  Marle oli löytänyt marimekosta valkoista puuvillasatiinia. Se näytti ihan samalta kuin työssäni käyttämä, kun vertasimme sitä pieneen palaan.  Mutta kun vertasimme sitä tänään työssä käyttämäni satiinin jäljellä olevaan palaan, löytyikin eroja.  Uusi kangas on hieman kellertävämpää ja ohuempaa.
Tulimme siihen tulokseen, että olisi fiksumpaa ostaa kokonaan erilaista valkoista eli sellaista, missä on valkoisella pohjalla valkoisella painettuja kuvioita ja käyttää sitä blokkien ulkokaariin.  Mielessäni on jo sopiva kangas. Täytyy vain varmistaa hovihankkijaltani sen saatavuus.  Ehkä olisi syytä vielä tehdä tarkemmat laskelmat sen menekistä ottaen huomioon reunoihin ja kanttiin tarvittava määrä.  Jos valkoista jää yli, niin takuulla saan sen kulutetuksi.

Uusimmassa Tilkkulehdessä 4/2015 on ohjeeni New York Beauty työn tekemiseen.  Toivottavasti siitä on hyötyä niille, jotka haluavat tehdä jotain tällä mallilla.  Tällä kertaa jätin "Sytykkeiden" toimittamisen väliin kahdestakin syystä: 1) lehdessä on 100 vinkkiä tilkkutöiden tekemiseen 2) kirjoittamani sytykejuttu on toistaiseksi hieman tulenarka.

Vähenevät linnut
Lauantaina kävin Maarin lintutornilla.  Huomasin heti harmaahaikaroiden joukon, mutta muita lintuja oli todella vähän.
Maisema oli synkkä ja ruskean harmaa.  Merimetsoja näkyi kareilla Munkkiniemen suunnassa, muutama sorsa ja pari lokkia ja tietysti toistakymmentä kyhmyjoutsenta.  Siinä kaikki.   Harmaahaikaroiden näkeminen on kuitenkin aina niin sykähdyttävää, että tuntee nähneensä paljon. 

5 kommenttia:

 1. Ihanaa - että harmaahaikaroita tähän aikaan vuodesta!

  VastaaPoista
 2. Kaksi paria sukkia ei ole ollenkaan huono. Voit aina arpoa, laitako punaiset vai siniset. Harmaahaikarat näyttävät niin komeilta kyyhöttäjiltä. Voi kun joskus näkisin niitä. No ei ne varmaan tohon ikkunan taakse tule, täytyisi itse tehdä asialle jotakin. Tulenarkoja sytykkeitä, todella mielenkiintoista!

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kiva tehdä välillä jotain ihan muuta kuten esim. sukkia! Nätit teit. Tulispa noita haikaroita meillekin enemmän. Ovat niin sympaattisia.

  VastaaPoista
 4. Hyvä ratkaisu tuohon valkoinen kangas ongelmaan! Minun tilkkulehti ei ole vielä tullut, toivottavasti jo viikonlopuksi!

  VastaaPoista
 5. Nostan hattua neulojille. Se on ihana taito. Villasukat kylmällä on ihan must juttu. Sulla on ollut mukavaa lintubongausta käsitöiden vastapainona.

  VastaaPoista