maanantai 30. marraskuuta 2015

Käsinompeluyritys

Katedraalinikkuna-tilkkutyömalli on mielestäni aina näyttänyt kauniilta.  Nyt sen ompeleminen kuului tilkkutyökurssin ohjelmaan ja päätin kokeilla ihan vain ymmärtääkseni tekniikkan.  Täytyyhän sekin malli osata tehdä.  Itse asiassa malleja on kaksi ja kokeilin tuota, joka ei ole se varsinainen.  Tekniikka selvisi ja tein pienen kokeilun.  Kokeiluun hyödynsin kangasta, joka isompana pintana vilistää silmissä ja aiheuttaa päänsärkyä.  Johonkin sekin piti käyttää.
Ommellessani käsin ajattelin, että ei tämä tunnu pahalta.  Ei tuntunutkaan silloin, mutta molemmat peukalot alkoivat heti seuraavana päivänä vihoitella. Tänään jopa kynän pitäminen kädessä sattuu.  Eli kokeiltu on, mutta menee kastiin: "Ei mun juttu".  En aio kiusata peukaloita enempää, joten tuon pitemmälle ei mallitilkkuni tule etenemään.

New York beauty -työn tilanne
Nyt olen kiinnittänyt sisäkaaret kaikkiin tekemiini blokkeihin ja saan käsityksen siitä, mitä värillisten palojen lisääminen vaikuttaa työn kokonaisväritykseen.  Nyt voin käydä ulkokaarien tekemiseen.  Ne taas valkoisena pintana tulevat vaalentamaan kokonaisvaikutelmaa.  
Kyllä työ edistyy koko ajan, vaikkakin hitaasti.

Syväsiivousta
Etsin jotain  ja tulin kurkistaneeksi, mitä kirjoituspöydän alimmassa laatikossa on.  Löysin diskettirasioita, joista pari oli täynnä tietokoneen diskettejä.  Nykyinen tietokoneeni täyttää tällä viikolla 6 vuotta eikä tässä ole disketin mentävää aukkoa.  Disketeillä näytti oleven jotain pelejä, osa oli jonkun vanhan tietokoneen käynnistysdiskettejä.  Jollain olisi mahdollisesti ollut jotain henkilökohtaisempia tiedostoja.  Hajotin disketit ja keräsin metalliosat metallinkeräykseen. Silppusin kaikki kiekot, jotka näyttivät sisältävän jotain henkilökohtaista.  Aika paljon metallia kertyi.  Nyt tunnen itseni tosikierrättäjäksi.
Läpinäkyvät diskettikotelot pääsevät käsityötarpeiden säilytysrasioiksi. Ne lukkiutuvat hyvin ja niihin voi laittaa vaikka nappeja tms.  

6 kommenttia:

 1. Täytyy myöntää että tuo kangas katedraalin ikkunassa on minunkin mielestä melkoisen nou-nou.
  NYb:n rakentamista on ollut kiva seurata Ogelin kurssilla ja olen todennut että ei kuulu omiin urahaaveisiin tilkkuilun saralla.
  Syväsiivousta on meilläkin harrastettu näiden diskettien lisäksi tuhansien diojen kanssa.

  VastaaPoista
 2. Juu, aika erityistä on ikkunasi kangas. Minä aion keskiviikkona kokeilla tuota ikkunaa. Eihän tuommoinen Beauty voi nopeasti edistyä, ellei taukoamatta ompelisi. Korput olen jo aikaa sitten tuhonnut.

  VastaaPoista
 3. Upeita käsitöitä ja mahtavaa kierrätystä :-)

  VastaaPoista
 4. Beauty on hyvällä mallilla, siitä tulee upea!

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuosta Nykin kaunottaresta tulee komee. Oikein nätti. Näistä diskettiraivauksestasi tuli mieleeni oma intoni saada tietokone yhdistetyksi tv:hen ja sehän ei ollutkaan helppoa. (Lue: meikäläisen taidoilla).

  VastaaPoista