tiistai 13. lokakuuta 2015

Yksi jäi puuttumaan

Ompelulanka riitti juuri ja juuri viiteen glögimukin aluseen. Ei tullut kuuden settiä.  Kuudes on leikattuna, mutta varastossani ei ole lisää sopivaa lankaa.

Melkein tyhjä rulla lepää surullisena yhden alustan päällä.  Samaa lankalaatua olisi kullanvärisenä, mutta setistä tulisi aika paikatun näköinen sen avulla.   Mikä siinä on, että tällaisia kattaustekstiilejä oletetaan olevan parillinen määrä, mutta kukkakimppuun suositellaan aina käytettäväksi pariton määrä kutakin lajia.

Tässä sitä onkin pohdittavaa.  Taidanpa vaan tyytyä olemaan iloinen, että tuli tuokin lankarulla käytetyksi loppuun.

Sulkien sukimisia
Joutsenperhe hoitaa sulkiaan. Tämä perhe on pysytellyt koko menneen kesän Seurasaaren ja Tamminiemen maisemissa.  Koska poikasista yksi on valkoinen ja kolme rusehtavan harmaita on perhe helposti tunnistettavissa.
Lokinpoikanenkin huolehtii höyhenistään.  Yhtään täysikasvuista lokkia ei ollut paikalla, mutta näitä nuoria useampi. Olisiko selkälokin poikanen?
Samaa lajia vai eri lajia. Nuorten lokkien tunnistaminen on aika vaikeaa.  Höyhenet ovat kuitenkin hyvin kauniita.10 kommenttia:

 1. Tuli tyylikäs setti viininpunaisesta kankaasta!

  VastaaPoista
 2. Voi harmi, mutta tyylikäs setti viidestäkin tuli!

  VastaaPoista
 3. Oliko se 6 jonkun perkeleen tai muun pahiksen luku ja siksi on kyllä parempi tehdä vain viisi. Ja jos sattuu olemaan 6 hemmoa kylillä, voi leikkiä sitä leikkiä, mitä leikitään istumapaikkojen kanssa. Tässä lasinalustaleikissä silloin, kun joku nostaa lasin huulilleen, toinen voi napata alustan itselleen. Siinähän se ilta menee ja pullo toisensa jälkeen tyhjenee, koska leikki on niin kiva eikä kukaan halua lopettaa vielä.

  VastaaPoista
 4. Lohdutan sinua sillä, että luku viisi on erittäin tärkeä Japanin kulttuurissa. Ks . vaikkapa http://www.savoryjapan.com/learn/culture/power.of.five.html.
  Muistelen,että Japanissa ostetaan aina 5 kuppia ei puolta tusinaa tai tusinaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lohdutuksesta. Japani on aina ollut mielenkiintoinen maa.

   Poista
 5. Tosiaan miksi kaikkea pitäisi olla 6 tai 12. Mikä sen on määritellyt. Ostin aikoinaan vanhan antiikkisen ruokaryhmän, sain tosi edullisesti kun tuoleja oli vain VIISI! Hyvin ollaan pärjätty viimeiset 25 vuotta niiden kanssa.

  VastaaPoista
 6. Kauniit! Eikä todellakaan haittaa vaikka on VAIN viisi. Hyviä lohdutuksia olet jo saanutkin.

  VastaaPoista
 7. Johtuisikohan parillisuus siitä, että suorakaiteen muotoisissa pöydissä on yleensä parillinen määrä istumapaikkoja, kun pyritään symmetrisyyteen? Mutta pyöreissähän ei näin ole, joten sellaisen ääressä voi symmetriaa rikkoa huoletta - oikeastaan sellaisen ääressä pariton näyttää paremmaltakin. Ihan niin kuin kukkakimpuissakin :) Ja Marlen ehdottama leikki on ihan hulvaton - kohta lienee piilotettava yksi lasinalusta, vaikka kaikille riittäisikin :D

  VastaaPoista