sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Viininpunaista ja lintuja jäällä

Ajatus viininpunaisten lasinalausten tekemisestä kyti sen verran voimakkaana, että tänään ompelin jo kolme.  Lankana käytän Lidlin lankapakkauksen hopealankaa.  Mihin muuhun tuollaista lankaa oikeasti voisi käyttää, kuin tällaiseen joulukoristetyyppiseen ompelukseen?  Langassa on itseasiassa kaksi toisiinsa löyhästi kierrettyä lankaa, jotka ovat sitten tiukempaan kierrettyjä lankoja.  Neulansimään sen saa vain langoittajan avulla, mutta ällistyttävän hyvin se käyttäytyy koruompeleita ommellessa. Alalankana on tavallista harmaata puuvillaa.
Leikkaan aluset lopuksi pyöreiksi. Saapi nähdä riittääkö pienestä lankarullasta kuuden settiin, vai tuleeko vain neljän alustan sarja. 

Kurssille menossa
On aina vaikeaa valita kankaita kurssityöhön.  Parhaitaan ei viitsisi käyttää, jos työ sittenkin jää vain tekeleeksi ja tyhmistä kankaista ei ole kiva tehdä.  Jonkinlainen kompromissi on siis kangasvalintani pieneen tikattavaan liinaan.
Tuo oli hienosti silitetty ja käärin sen kuljetusta varten rullalle. Öö.. pitänee silittää uudelleen kurssiolosuhteissa.  Kyseessä on vapaan konetikkauksen jatkokurssi, jossa oletan tapaavani kevään alkeiskurssilla olleita mukavia tikkausharrastajia. 

Mätäjoki on jäässä
ja linnut luistelevat jäällä ja humpsahtavat välillä veteen. 3-400 päinen valkoposkihanhien joukko piti aivan valtavaa mekastusta joenmutkassa.  Ikään kuin eivät olisi olleet oikein tyytyväisiä siihen, että joki oli kummallisessa tilasssa, mutta eivät silti viitsineet siirtyä nurmikolle.
Muita lintulajeja oli todella vähän.  Neljä tavia lensi paikalle. kuvassa niistä kolme.  Vaikuttivat tavallistakin pienemmiltä hanhien vierellä.
Sinisorsauros on jo saanut upean metallisen hohteen. 
Myös sinisorsanaaraan puku on järjestyksessä, vaikka liukastelikin jäällä.
Vielä torstaina paikalla oli pari nuorta liejukanaa. Tänään niiden osmankäämiruovikko oli kokonaan jäässä.  Kun olin jo laittanut kameran reppuun, lensi hanhilauman ylitse matalalla iso vaaleahko haukka.  En saanut siitä siis kuvaa, eikä se näyttänyt saavan saalista. 

7 kommenttia:

 1. Minulla on hyvin samannäköinen joulutyynyn päällinen kun nuo sun lasinalustat. Onpa lintuja kerrakseen. Toivoin, että sänkipellolla olisi ollut hanhia tai jotain. Ei ollut. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 2. Onko sinulla jokin huopa tuolla kankaiden välissä? Hienoja lintukuvia. Fillaroin tänään keskustan kautta Mustikkamaalle ja Korkeasaareen. Sieltä Viikin kautta kotiin. Ei ollut Viikissä yhtä ainutta hanhea tänään.

  VastaaPoista
 3. Hienoja lasinalusia! Edellisen postauksen beesit aluset ovat myös kauniita.
  Kulta- ja hopealankoja harvoin tarvitaan, mutta joulu-ja uudenvuoden koristeluun ne käyvät hyvin.
  Upeita lintukuvia.

  VastaaPoista
 4. Upeita lasinalusia!

  Sinisorsia näin minäkin - niitä näkyy nykysyksyisin yllättävän harvassa...

  VastaaPoista
 5. kivan näköistä, kun vesilinnut, jotka tavallisesti uiskentelevat vedessä, tepastelevatkin jään päällä. Sinisorsat ovat huomioitteni mukaan aika harvinaisia, enemmän minäkin muita vesilintuja näen. Ovatkohan ne taantuneet pesimättömiksi pullasorsiksi.

  VastaaPoista
 6. Kiitos muistutuksesta, melkein unohdin tikkauskurssin "kotitehtävän". Onneksi ei ole monimutkainen juttu. Kivat lasinalustat!

  VastaaPoista
 7. Päivölään menossa?
  Harmi, en pääse paikan päälle ohimennen ihastelemaan, viikonloppuna pitää käydä pakkaamassa mökki talviteloille.

  VastaaPoista