lauantai 3. lokakuuta 2015

Kaunis syyspäivä

Taivas on sininen ja aurinko paistaa, maassa on paljon keltaisia lehtiä ja vaahterat leiskuvat väreissä. Tänään  oli henkinen pakko lähteä ulos, vaikka podenkin flunsaa toista viikkoa.
Superkuun pimennys alkuviikosta ei näkynytkään Helsingissä.  Taivas oli pilvessä. Heräämisessä varhain aamulla ei ollut vaikeuksia, kun vähintään vartin välein  piti niistää.
Tänään kymmenen aikaan aamulla kuu näkyi isona läntisellä taivaalla.  Siitä on jo haukattu iso pala pois.

Suuntasin Seurasaaren sillalle etsimään lintuja lähikuvauskohteeksi.  Siellä yksi silkkiuikku jo odotteli minua.

Syksyinen asu on varsin vaatimaton keväiseen juhlapukuun verrattuna.   Vai olisiko tämä sittenkin kesäinen poikanen.  Muutkin tänään näkemäni uikut olivat samanlaisessa asussa.

Kanadanhanhia laskin 21 kpl sillan kupeessa.  Muodostelmassa uijat olivat hauskan näköisiä, vaikka muuten kanadanhanhet ovat lintumaailman tylsimmästä päästä.
Kyhmyjoutsenet pysyttelivät vähän kaukana. Tamminiemen edustalla oli tuttu joutsenperhe, jossa on neljä poikasta. Paikalla oli sinisorsia, yksi telkkä, yksi tukkasotka, nuori kalalokki, variksia, harakka ja varpusparvi.  Munkkiniemen rannalta löytyi lisää tukkasotkia ja kanadanhanhia.  Kaikki paikallisia lintuja.
Kovin on poikasmainen vielä tämä varpusen poikanen. Mutta senhän ei tarvitse lentää etelään vaan se voi pysytellä samoilla paikoilla ja syödä turistien tarjoamia leivänmuruja.

Tilkkutyöt eivät ole flunssan takia edenneet yhtään. 

5 kommenttia:

 1. Hienot aurinkopäivät on ollut koko viikon ja lämmintäkin. Voisi jatkuakin näin. Hienoja lintukuvia otit.

  VastaaPoista
 2. Kivoja kuvia olet napsinut. Kamera selässä fillaroin tänään joenvartta kohti Tikkurilaa ja maalaismarkkinoita. Upea ilma, ei millään pystynyt olemaan sisällä. Paranemisia.

  VastaaPoista
 3. Upeita kuvia! Luonto on tänään ollut kauneimmillaan, ihana syyssää:)
  Toivottavasti toivut pian flunssasta, sitä tuntuu olevan nyt liikkeellä paljon.

  VastaaPoista
 4. Upea sää oli tänään, vaikka hieman oli jäänyt myrskytuulta pyörimään ajoittain. Paranemisia flunssaan! Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista