perjantai 18. syyskuuta 2015

Kankaanvärjäys 2

Kankaanvärjäyskurssin toinen päivä oli eilen.  Ehdin värjätä 5 pätkää, vaikka jouduin lähtemään kurssilta etuajassa toisen tapahtuman vuoksi.  Nyt sekoitin värejä edelliskertaa enemmän.
Vasemmanpuoleinen pino on eilen värjättyjä. Keskellä on jälkivärjättyjä ja oikealla edellisen viikon värjäykset.  Sekoitin keltaisiin mustaa. Sitruunankeltainen muuttui limenvihreäksi ja cadmiuminkeltainen vähän syveni.  Sinisestä ja keltaisesta tuli vihreää ja musta syvensi taivaansinistä.  Puhtaaseen mustaan sain aikaan hienoja harmaita kuvioita.

Koska kaikki värjäykset ovat vähän marmoroituja, saan niistä oivallisia paloja lintukuviin.

Keskimmäisen pinon jälkivärjäyksiin olen erittäin tyytyväinen.  Vaaleat kankaan tulevat pääsemään nopeasti käyttöön.

Nyt polttelee värjätä lisää. Kävin tänään kangasvärejä myyvässä kaupassa, mutta en ostanut itselleni mitään.  Käytän ensin vanhat pulverivärit loppuun. Aina ei voi ostaa lisää ja lisää.  Nestemäisten värien käyttö on helpompaa kuin pulverivärien.  Olisi aivan ihanaa, jos voisin luopua kokonaan painokankaiden käytöstä ja siirtyä itsevärjättyihin.  Tosin pelkään sotkevani keittiön puutason ja parkettilattian.

Värjäyksessä käyttämäni valkoinen kangas tuntui pitävän siitä, että sitä liotettiin värikylvyssä, huuhdeltiin moneen kertaan, keitettiin ja lopuksi paistettiin silitysraudalla. Se on nyt ihanan siloista.

7 kommenttia:

 1. Kauniita sävyjä on liemistä noussut!

  VastaaPoista
 2. Mainiot kankaat tilkkuiluun! Pitäisi kaivaa minunkin väriaineet esiin, ennen kuin ne haihtuvat taivaan tuuliin!

  VastaaPoista
 3. Sulla on ollu ihanat keitinliemet!

  VastaaPoista
 4. Kauniita tuli uusistakin värjäyksistä. Mitä valkoista kangasta käytit, siis mistä ostit?

  VastaaPoista