sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Amiraaleja

Tänään oli taas hyvä perhossää.  Kävin katsastamassa läheisillä kaupungin vuokrapalstoilla tilannetta. Amiraaliperhosia oli paljon.  Yhdellä nauhuskasvilla oli 5 samanaikaisesti.  Neitoperhoja näin vain yhden. Edellisellä käynnillä niitä näkyi runsaasti.  Lanttuperhosia lenteli myös ja sitten tunnistamaton rusehtava.
Tämä amiraali viihtyi maksaruoholla.  Myös syysasteri ja nauhus näyttivät vetävän niitä puoleensa.
Auringonkukka katsoi maahan ja amiraali istahti sille selkä maahan päin, Kuva ei siis ole väärinpäin.
Kävin eilen Mätäjoella laskemassa liejukanoja.  Siihen ei tarvittu korkeampaa matematiikkaa.  Löysin vain 3.  Arvoitukseksi jää, ovatko muut lentäneet jo pois vai onko kato käynyt niiden keskuudessa.  Näkemilläni oli aikuisväritys, yhtään poikaspukuista en nähnyt.  Kesällä löysin kaksi perhettä ja lintuja oli yhteensä 14.  Yksi nokikana hätyytteli nyt liejukanoja, niinhän ne ovat tehneet koko kesän, joten nokikanojen ilmestyminen joelle ei ollutkaan niin kiva juttu kuin miltä se aluksi näytti. 

9 kommenttia:

 1. Perhosia riitti täälläkin :-) Amiraaleja ei tullut vastaan, mutta neitoperhoja niiden edestäkin.

  Liejukanan tapaisin oikein mielelläni...

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuva perhosista ja liejukanasta. Jännän näköinen lintu.

  VastaaPoista
 3. Kauniita kuvia perhosista. Minäkin sain viikonloppuna kuvattua amiraalin ja neutoperhosen, sekä lehtohepokatin =). Amiraalit ovat juuri kuoriutuneita, siksi ovat niin kovin kauniita vielä. Vaan kohta koittaa heille muuttomatka.

  VastaaPoista
 4. Maksaruoho meilläkin vetää paljon perhosia.

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia perhosista. Toivottavasti liejukanat ovat lentäneet rauhallisemmille vesille pois nokikanojen ahdistelusta.

  VastaaPoista
 6. Liejukanat kuulostavat niin eksoottisilta, kun en ole koskaan niitä nähnyt.

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia ja perhosia. Minulla kasvaa Punalatva-kukkapuska ja siinä on joka kesä kasapäin erilaisia perhosia. Laskin viime vuonna 52 kpl. Enhän minä heitä tunnista, mutta kauniita olivat.

  VastaaPoista