tiistai 18. elokuuta 2015

Elokuiset piparialustat

Nyt tein tavallista nopeamman ompeluprojektin.   On hyvin meditatiivista istua ompelukoneen ääressä ja katsoa kun se ompelee kuvio-ompeleita ympyröiksi.  Puoli tuntia menee aina yhden alusen ompelemiseen, konetta ei kannata ajaa ihan huippunopeudella ja ompeleen saavuttaessa aloituskohdan täytyy aina hidastaa ja vaihtaa tikkiä ja tehdä päättelyommel.
Kangas on hyvin vaaleaa beigeä no name -puuvillaa.  Lankana on tummanruskea puuvillalanka, sama lanka sekä ylä- että alalankana.  Taustapuolesta tulee siistimpi, kun ala- ja ylälanka eivät erotu toisistaan.  Piparialusta siksi, että reuna on piparireunan muotoinen.

Sen verran leppoisaa hommaa, että taidan pyöräyttää toisenkin setin.

Lintuja olen käynyt tarkkailemassa kolmessa vakiopaikassani. Liejukanoista alkaa olla yhden kirjan verran kivoja kuvia.  Harmaahaikaroista ei ihan niin paljon.  Lintutornista palatessa on hauskaa tutkia ottamani kuvat  ja selvittää, mitä kaikkia lintuja olenkaan nähnyt.   Yleensä aina on yllätyksiä.  En useinkaan viitsi kantaa kiikaria mukanani, kun kameran objektiivi on niin painava.  Eli näen vasta kotona pienimmät linnut.

Tamminiemen edustalla uiskentelee kyhmyjoutsenperhe.  Yksi poikasista on valkoinen jo nyt, kun kolme muuta ovat rusehtavan harmaita.

10 kommenttia:

 1. Aika mukavan näköisiä alustoja:)

  VastaaPoista
 2. Wow miten hienoja. Jälleen en voi muuta todeta kuin että olet kyllä todella taitava! Lintuja on ihana tarkkailla. Minulla ei ole mitään vakio paikkaa, mutta katselen niitä aina kun eteen osuvat =).

  VastaaPoista
 3. Kovasti tyylikkäitä pipareita!

  VastaaPoista
 4. Onpa joutsenella monta poikasta. Yksi kaverini kertoi, että hän näki viime kesänä mökkirannassaan joutsenpariskunnalla seitsemän poikasta. Ihmetyttää, voivatko olla omia kaikki.

  Minullekin käy aina noin, että vasta kotona jännitän koneen äärellä, mitä minä olenkaan retkilläni nähnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvan kyhmyjoutsenperheen näin myös tänään Seurasaaren edustalle. Helsingin merenlahdet ovat niin matalia, että joutsenet löytävät helposti ruokaa pohjasta. Tämä perhe on ollut tällä samalla kokoonpanolla alkukseästä asti.

   Poista
 5. Tyylikkäät! Pienet piparit lasien alle ja isommat lautasten.

  VastaaPoista
 6. Tosi kivat. Koneessa lienee joku lisälaite tuon ompelemiseen.

  VastaaPoista
 7. Ihania alusia. Ihan iskee ompeluvimma.

  VastaaPoista
 8. Tosi kivat! Kunpa ehtisin itsekin kokeilla....

  VastaaPoista
 9. Kiva setti!
  Pitäisi itsekin tehdä taas, vaihteeksi ympyröitä...

  VastaaPoista