perjantai 24. heinäkuuta 2015

Liejukanoilla uusi pesue

Aurinko paistoi niin ihanasti, että oli pakko lähteä ulkoilemaan kameran kanssa.  Mätäjoessa oli monenlaisia vesilintupoikueita, mutta sydän sykähti, kun näin liejukanan ja että sillä oli uusi poikue.
Molemmat emot olivat paikalla ja poikasia oli varmuudella ainakin neljä.  Mahdollisesti oli viideskin, ainakin yksi poikanen tuli vielä toisen emon luo päinvastaisesta suunnasta kuin mihin muut olivat lähteneet.
Yllä olevassa kuvassa näkyy kolme poikasta.  Nämä eivät olleet montakaan päivää vanhat.
Lähikuva kahdesta poikasesta. Aika erikoisen näköisiä. Ja katsokaa noita uskomattoman pitkiä varpaita. 
Kun pesueen tuntumassa uiskenteli vielä yksi poikanen alkukesän poikueesta, niin tuntui hienolta.  Liejukana on harvinainen ja kuuluu niihin, joiden kaikista esiintymisistä etenkin pesimisistä lintuharrastajien tulee raportoida Birdlifen järjestelmään.

Erikoista oli myös se, että tällä kertaa ei muita kuvaajia tullut vastaan.

Muita Mätäjoen linnunpoikasia
Nokikanan poikaset ovat kasvaneet melkein emojen kokoisiksi ja menettäneet oranssin tukkansa.  Vielä niiden nokka ja otsa eivät ole valkoiset kuten oikealla olevalla emolla.
Kyllä ulpukanlehdet kannattavat,  jos on tarpeeksi kevyt.
Nämä tukkasotkan poikaset taapersivat lehtien päällä.  Kovin on myöhäiseksi jäänyt myös tukkasotkien pesiminen, kun poikaset ovat noin pieniä vielä tänään 24. heinäkuuta.

Tällä haapanaemolla oli vain yksi poikanen.  Joella on paljon haapanoita ja niillä oli jo kesäkuussa isompia poikasia, kuin tämä pienokainen.

Kyyhkynen oli herkuttelemassa koristepensaan marjoilla. Taitaa olla sepelkyyhkyn poikanen, vaikka kaulalla ei ole vielä sepeltä.  Siivissä oli sepelkyyhkylle tunnusomaiset valkoiset merkit.
Tällä naurulokin poikasella alkaa olla jo hupun rajat päässä.
Ja nyt sitten lienee pakko jatkaa "Iloinen peitto" NYB-tilkkutyöni reunakaitaleen kiinnittämistä käsin ommellen työn taustapuolelle. Paljon kiitoksia ihanista kannustavista kommenteistanne.

1 kommentti:

  1. Miksi noin kauniilla linnulla on niin hirveä nimi kuin Liejukana. Kivoja bongauksia.

    VastaaPoista