sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Keinoauringot koottu

Tänään piti lenkkeillä, mutta kaatosade sai toisiin ajatuksiin.  Niinpä vietin päivän ompelukoneen äärellä.  Se rasittui niin, että alkoi jo vaatia öljyhuikkaa.  Ahertamisen tuloksen on NYB-tilkkupinta koottuna.
Työ roikkuu tilapäisripustuksessa estäen pääsyn vierashuoneen vaatekaapeille.  Työn koko on 120 cm x 120 cm, mikä ei ole peittokoko.  Onhan tuo aika dominoivan oloinen sänkypeitoksi.  Mietiskelen nyt tarvitsisiko tämä boordin vai ei ja miten tikkaan.

Tikkaamisesta aion ottaa kaiken ilon irti.  Olen ihmetellyt, miksi tämän mallin ompeleminen tuntui niin paljon hauskemmalta kuin tähtipeiton.  Suosittelen kokeilemaan. 

Lisää huomioita
-  Käytin ompelemisessa Superior Threadsin titaanineulaa no 90.  Paperiompelusta se ei ole moksiskaan.  Se on edelleen yhtä terävä kuin uutena eikä varsi ole muuttunut karheaksi.
-  Blokkien reunojen tasaamisessa pienestä pyörivästä leikkuualustasta (30 cm x 30 cm) oli valtavasti hyötyä. Ei tarvinnut siirrellä blokkia, riitti että käänsin leikkuualustaa.
- Sakarojen saumojen silittämiseen käytin Ikean pientä pöytäsilityslautaa, joka oli koneen lähellä.  Kun yhdistin blokit, niin silitin ison silityslaudan päällä.
- Tilapäisripustus koostuu 1) Lidlin ovikoukouista 2) polkupyörän turvaviirin varresta 3) pyykkipinnoista

5 kommenttia:

  1. Tosi ihana on ja mitkä herkkuvärit.

    VastaaPoista
  2. Upea! Voisihan tuohon tietysti vielä yhden kerroksen tehdä jos suurentaa täytyy. Tai lisää vain päihin niin saa pidemmän. Pyörivää alustaa kaipaisin, mutta tuumamitoilla.

    VastaaPoista
  3. Upea! Voisihan tuohon tietysti vielä yhden kerroksen tehdä jos suurentaa täytyy. Tai lisää vain päihin niin saa pidemmän. Pyörivää alustaa kaipaisin, mutta tuumamitoilla.

    VastaaPoista