keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Uusi huppu edistyy

Pakenin NYB-blokkieni kirjavuutta valkoisen ompelutyön pariin.  Ompelukoneeni saa lähipäivinä uuden hupun.  Teen sen valkoisesta kankaasta ja koristelen vapaalla konetikkauksella. 
Pohdiskelen vielä, miten tikkaan höyhenkranssin ympäriltä.  Pienempi kranssisabluunoistani oli sopivan kokoinen käytettävissä olevaan tilaan ja lankesin kiusaukseen käyttää sitä. Tuo kranssi olisi jäämässä koneen taakse, mutta sen verran nätti saisi olla, että huppua voisi käyttää myös niin, että se puoli olisi välillä katsojaan päin.

Ompelulanka on valkoista Aurifilia.  Kuvassa näkyy vielä siniset merkinnät. Sumutan ne pois vasta viimeiseksi.  Hupun päätyjä en ole vielä suunnitellut, mutta tarkoituksena on nauttia niidenkin tikkaamisesta täysin siemauksin.

No millainen on se vanha huppu?  Kokosin sen tikkausharjoituspaloista.  Se on suojannut konetta hyvin, mutta esteettisenä elämyksenä se vaatii huumorintajua katsojalta. 
Toivottavasti tikkaustaidoissani on havaittavissa edistymisen merkkejä.

Mätäjoella
Kävin eilen Mätäjoen mutkassa tarkastelemassa lintutilannetta.  Lintuja on selvästi vähemmän kuin ennen Mätäjokifestarien aiheuttamaa hävitystä. Käsittämätöntä, että vuodesta toiseen tuollainen festari järjestetään lintujen pesimisaikaan ja houkutellaan ihmisiä tallomaan joen rannat muutaman kalasintin toivossa. 
Maisema näyttää tässä kuvassa hienolta, mutta ruovikoita on tallottu järkyttävällä tavalla.  Roskia kuten kuvan tuoli oli taas viskottu jokeen ja rannoille.
Parin nokikanan  ja muutaman haapanan löytyminen ilahdutti kuitenkin. 
Uroshaapana on hyvin kuvauksellinen.

Lintujen kuvaamisen aloitin kevyesti. Nyt polttelisi hankkia paremmin hommaan sopiva objektiivi. Siinä on vain kaksi ongelmaa 1) hinta 2) paino.  Budjettiin nippa nappa sopiva objektiivi painaa 1,5 kg.  Sillä käsivaraisesti kuvaaminen vaatii erittäin vakaata kättä ja kävelylenkit sellaisen kanssa saattavat olla hankalia.  Ja kun ostaisin paremman objektiivin, ansaitsisi se paremman kameran. Nyt täytyy miettiä, kuinka tärkeää kuvaaminen on. 

10 kommenttia:

 1. Nyt tulee kyllä niin hieno suojus koneelle, että se haluaa varmaan aina pitää sitä yllään! Vanha on aikansa tuote. Tuommoinen festari on minulta jäänyt tietämättä. Se ei ole suuri vahinko, en olisi sinne mennyt. Uroshaapana on komea (myös kuva) ja samainen lintu käveli minua vastaan Tokoinrannan nurmella. Ohitimme toisemme ilman erityisiä muodollisuuksia. Hän ei syöksynyt mereen, enkä minäkään säikkynyt. Kamerat ja objektiivit ovat semmoinen kierre, josta ei varmaan koskaan pääse eroon. Siis innostunut ja asiaan vihkiytynyt kuvaaja.

  VastaaPoista
 2. Hieno ompelukoneen huppu tulossa, ihanat tikkaukset!

  VastaaPoista
 3. Upea ompelikoneen suojus. Hienot tikkaukset. Mietin hetken mitä minä aloittelija teen vapaan tikkauksen jatkokurssilla.... alkeisiin ilmoittauduin ja sinne toiseenkin ;D

  VastaaPoista
 4. Kävin kurkkimassa lintukuviasi, sinulla olikin hyviä. Silkkiuikku on tuolla meidän saarimökillä tuttu näky.

  VastaaPoista
 5. Hieno huippuhuppu on koneelle tulossa ja eron kyllä edelliseen huomaa.
  Ootkos miettinyt kamerallesi sellaista helppoa yksijalkajalustaa, vakauttaa kummasti kuvaamista. Totta puhelet kierteestä - uusi kamera - uusi objektiivi, nähty ja koettu meidän perheessä. (Taitaa mieheltä mennä koko vuosikymmenien kuva-arkisto uusiksi.)

  VastaaPoista
 6. Hienoa tikkausta! Ihmettelin ensin, mikä se tuollainen lintu on, mutta sitten tajusin, että muovituolihan se siellä likoaa. En yhtään ymmärrä, mitä ihmisten päässä liikkuu, kun roskaavat ympäristöä.

  VastaaPoista
 7. Täältähän löytyi myös ihania kuvia! Kyselit kuvauskalustoani. Käytän Canon EOS 70D järjestelmä kameraa ja blogini Suomenojan kuvat on otettu 100-400 mm Canonin objektiivilla. Maanantaina ostin uuden kakkulan 24-70 ja siitä on tulossa juttua myöhemmin blogiini. Objektiivin osto on kyllä hankinta, jota kannattaa harkita ja vertailla. Sen verran paljon maksavat että kannattaa olla varma minkä haluaa =D.

  VastaaPoista
 8. Tervehdys! Olet näköjään alkanut lintukuvailun vähän samalla tavalla kuin minäkin.
  Minulla on vuoden verran ollut lintuja varten runkona Canon 7D, sain sen liikkeestä käytettynä puoleen hintaan, ja hyvin toimii. Teleobjektiivina oli nelisen vuotta Canonin EF-S 55-250 mm.
  Ruokahalu kasvoi, halusin kuviin kauempanakin olevia lintuja, joten nyt helmi-maaliskuun tienoilla ostin Tamronin SP 150-600mm F/5-6.3.

  Kamerassa ja objektiiveissa ei ole mitään vikaa, hyvin toimivat. Vika on vain omissa kuvaustaidoissa. Että osaa laittaa juuri oikean valotuksen, ei minulta ainakaan luonnistu hyvin. Mutta riittääpähän haastetta juuri alkaneille eläkepäiville.

  Vanha kamera meni rikki, joten ostin tuolle lyhyemmälle putkelle niin ikään käytetyn Canonin EOS 1100 D. Se välttää kasvien ja perhosten kuvaamiseen, joskin liikkuvaan kohteeseen haluaisin hieman nopeamman jatkuva kuvaus -toiminnon.

  VastaaPoista
 9. Piti vielä lisätä, että ongelmani on myös se, että en viitsi raahata jalustaa pitkiä matkoja, joten olen kuvannut melkein kaiken käsivaralta. Pitkä putki vaatisi kyllä jalustan. Mutta ainakin aurinkoisella säällä voi pitää niin nopeaa suljinaikaa, että saa kohtuullisia kuvia.

  VastaaPoista
 10. Kiva katsoo näitä lintukuviasi.

  VastaaPoista