sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Sivupolulla

Lintukuvieni taso kaipasi kohennusta. Katselin kateellisena toisten bloggaajien lintukuvia ja kyselin heiltä heidän kalustostaan.  Kun vielä sisarenikin yllytti, ostin uuden objektiivin kameraani.  Heti, kun siirtyy hienompiin objektiiveihin hyppää hintataso reippaasti.  Käytettynä sain kuitenkin liki siedettävään hintaan Canonin 100 - 400 mm objektiivin.  Sillä olen nyt vaaninut lintuja parina päivänä.  En ole mennyt kauaksi kotoa, mutta kuitenkin Helsingin ulkopuolelle Espooseen Laajalahdelle Elfvikiin ja Otaniemeen.
Taivaanvuohi piti ensin kovaa meteliä ja laskeutui muutaman metrin päähän.
Tämä ruokokerttunenkin löytyi äänen perusteella
Silkkiuikku pesänrakennuspuuhissa. Onkohan korkeaksi noussut vesi vienyt edellisen?
Joutsenilla on jo poikasia
Harmaahaikarakin halusi tulla kuvatuksi
Kuka kumma on antanut näin komealle tiiralle nimeksi räyskä?
Kuvien onnistuminen vaatii hyviä olosuhteita ja paljon tuuria.  On mahdotonta vaikuttaa lintujen liikkeisiin.  Linnut viihtyvät vesistöjen äärellä niinkuin ihmisetkin.  Arvostavat merinäköalaa ja virtaavaa vettä.  Hyvien kuvauspaikkojen tunteminen auttaa löytämään kuvattavia ja lähes joka kerran, kun käyn Laajalahdella kuvaamassa löytyy lajeja, joita en ole ennen nähnyt/kuvannus.

Ompelukoneen huppu on melkein valmis
Nyt se odottaa kokoamista.  Luulen, että se alkaa olla kuivanut suihkutuksen jäljiltä.  Sumutin siihen vettä, jotta vesiliukoiset merkinnät häviäisivät.  Taas tarvittiin pari kastelukertaa.  Taidanpa mennä ompelemaan sen nyt valmiiksi.

3 kommenttia:

  1. Kyllä nyt kelpaa kuvailla uudella objektiivillä, hienoja kuvia olet ottanutkin:)

    VastaaPoista
  2. Tuo on hieno harrastus! Noita lintuja ei ei pihoilla näe.

    VastaaPoista
  3. Hienoja kuvia! Kannattava ostos, minulla on Nikkor 55-300mm ja se saa riittää. Taivaanvuohi on koominen. Eka kerran näin mökin ikkunasta kun emo juoksi edellä ja koko family perässä. Ne on niin hauskan näköisiä juostessaan nokat pitkällä edessä. Meillä oli silkkiuikuilla jo poikaset, söpöjä karvapalloja. Räyskä ansaitsisi kyllä paremman nimen. Ovat niin tyylikkäitä kuin herrat kesäpuvuissaan.

    VastaaPoista