tiistai 16. kesäkuuta 2015

Silppua ja sekatekniikkaa

Olen tehnyt lisää NYB-blokkeja.  Kun hommaan pääsee sisään, niin tekniikka on yllättävän kiva ja hurjan paljon kivempi kuin taannoisen tähtipeiton stressaava pikatekniikka.  17 blokkia on nyt valmiina. 36 blokin jälkeen todennäköisesti mietin, jatkanko vai en.  Siihen saakka leikin väreillä.  Ja värikkäitä kankaita täällä tuntuu riittävän.  Pyrin käyttämään ensin pienimmät tilkut loppuun.
Silppua
syntyy ihan hurjasti.  Ensin heitin kaiken roskikseen, mutta sitten alkoi silpun määrä kiinnostaa ja otin vaihteeksi silppuastiat käyttöön.
Valkoinen kaukalo on siskonmakkarapaketin kaukalo.  Siihen laitan langanpätkät ja ihan pienet silput.  Lasipurkki taitaa olla kolmelitrainen ja siihen laitan kaiken sellaisen, mistä voin kuvitella jonkun ompelevan jotain.  Itse en aio niistä tehdä mitään, mitä nyt käytän ommellessa lankanapparina (ks. Tilkkulehti 2/2015 Sytykkeitä).   Ehkä joku säästäväisempi tilkkuilija päästää minut niistä blokkien valmistuttua.

Muistan jonkun joskus kehuneen, että paperitekniikalla säästää kangasta. Se ei päde tähän malliin ainakaan.  Tämä sopii erinomaisesti liiallisen kangasvaraston kuluttamiseen.

Sekatekniikka
Ompelen sakarakaaren paperin läpi viivoja pitkin.  Joudun siis tulostamaan jokaista blokkia varten uuden arkin.  Freezer paperin ote ei ollut pitävä, vaikka olisi niin mukavaa käyttää samaa mallinetta moneen kertaan.  Onneksi muiden palojen kaavana olen voinut käyttää kaikkiin tähän asti tekemiini blokkeihin samoja freezerpaperikaavoja.
On tosi näppärää silittää kaava kankaalle ja leikata kangas kaavan reunoja pitkin.  Välillä kaava irvistelee jostain nurkasta hieman, mutta ote on silti riittävän pitävä.  Kaavassa on kaksinkertainen freezerpaperi. Paksuus edesauttaa kaavaa kestämään monet irrottamiset.

11 kommenttia:

 1. Onpas ne raikkaan värikkäitä blokkeja, kerrassaan herkullisia! Ehkäpä tätä voisi kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Houkuttelevilta näyttävät! Ja kyllä kankaiden kulutuskin houkuttelee :) Jossain usalaisessa blogissa näin näitä yhdistellyn niin että tuli jos jonkin näköistä mutkaa ympyröiden sijaan.

  VastaaPoista
 3. Pirteän värisiä. Tuostahan voisi tehdä ikuisuustyön... Onko kaava jossain kirjassa, voisin kokeilla ;D

  VastaaPoista
 4. Tämä blokki näyttää kyllä vaikealta, mutta kivan näköisiä ovat, paljon olet jo tehnyt, kun on jo 17 valmiina!

  VastaaPoista
 5. Raikasta kesäistä värileikkiä. Pidän kovasti.

  VastaaPoista
 6. Minä pidän tuosta väri-iloittelusta! Ja ihan oikeassa olet, paperitekniikalla minulla ainakin kuluu jopa enemmän kangasta. Silpuista voi tehdä vaikka kortteja tai jotain ihan minimini-juttuja. Ja luulin, että liejukana on isompikin kaveri.

  VastaaPoista
 7. Lopputuloksesta tulee varrmasti kiva, alku näyttää jo tosi luupaavalta:)

  VastaaPoista
 8. OI miten suloinen. Mikä on blokki =D. Kuten huomaat , olen ihan pihalla, mutta tunnistan kyllä kauniin työn =).

  VastaaPoista
 9. Iloinen kesäpeitto tulossa! (Sopii tuo kyllä marraskuun pimeyteenkin, mutta ei puhuta siitä vielä)

  VastaaPoista
 10. Alkaa näyttää tosi kivalta! Enää ei puutu kuin 19 !

  VastaaPoista
 11. Jännän näköistä, täydellinen vastakohta edellisiin tekemisiisi.

  VastaaPoista