maanantai 8. kesäkuuta 2015

Ompelukoneen kesämekko

Vai onko tuo sittenkin toppatakki? Onhan alkukesä ollut tavallista viileämpi.  Valmiiksi kuitenkin tuli viikossa.  Se on aika nopeaa tahtia minulta.  Yleensä jään aikailemaan. Nytkin tein välillä ihan muita asioita, mutta koska vapaa konetikkaus on mielestäni paras tikkuilumuoto, niin innoissani sain homman valmiiksi. Taas kerran tulos näyttää lähinnä kermavaahdolta.
 Etupuolella on neliö neliössä. Neliöiden reunat pullistelevat niiden vierellä olevien tiheiden tikkausten paineessa.  Vieressä on lennokkaita höyheniä.
Taustapuolella  on höyhenkranssi ja suuret höyhenet.  Kranssin piirsin sabluunalla. Suoriin viivoihin käytin viivotinta, mutta höyhenet ompelin täysin ilman apumerkintöjä. 

Kankaana on Tilkkutarhasta ostamani valkoinen kangas, johon on painettu valkoisella pieniä lehtikuvioita, jotka näyttävät lähinnä riisiryyniltä.  Kaikki kangas meni tähän.  Ei jäänyt edes reunakaitaletta varten kangasta.  Siihen käytin muuta valkoista kangasta.  Reunakaitaleen kiinnitin kokonaan koneella ommellen, ensin taakse ja sitten etupuolelle.  Kun olen ommellut ja tikannut kaiken muunkin koneella, miksi ihmeessä olisin nöyristellyt tilkkupoliiselle ja kiinnittänyt kantin kivuliaasti käsin taustapuolelle.

Vanuna on villavanu.  Se asettuu ihanan pyöreästi.  Mikään muu vanu ei näytä yksinkertaisena noin hyvältä.

Vuoriin onnistuin käyttämään pikkukukallisen 90-luvun hankinnan melkein kokonaan. Mahtavaa, kun saa kulutetuksi noita ikuisuuskankaitakin. Pikkiriikkisen jäi jäljelle, mutta sen aion kuluttaa NYB-blokkeihin.

Malli on omasta päästä.  Ei siis kenenkään toisen blogista tai kirjasta.

Atsaleioiden aika
Tänään ehdin käydä juuri ennen ukkosen puhkeamista ihastelemassa Haagassa atsaleoiden kukintaa.  Rodopuoli jäi salamoinnin ja jyrinän takia katsastamatta.
Atsaleat kukkivat keltaisina, valkoisina, pinkkeinä, oransseina ja violetteina. Kasveja on satamäärin. Ne ovat aivan uskomattoman ihania ja nyt isoiksi kasvettuaan komeitakin.  Monet pensaat olivat vielä nupulla, joten katsottavaa riittää ainakin viikoksi, ehkä pidemmäksi aikaa.  Uskomaton puisto ollakseen Suomessa ja ihan kotikulmilla.
Hassua kirjoittaa Haagassa, ihankuin paikka olisi kaukanakin.  Vuosia sitten kävin siellä usein koiran kanssa lenkillä ja matka oli ihan tavallinen koiranulkoilutuslenkki. 

9 kommenttia:

 1. Olkoon sitten kermavaahtoa tai mitä kuorrutetta tahansa niin hieno on! Olet taitava tikkaaja:) perässä tullaan mutta tuskin tuohon pisteeseen pääsen:)

  VastaaPoista
 2. Ihanaa kermavaahtoa! En saisi noin jämptiä tikkausta edes käsin.

  Täytyy kokeilla villavanua.

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihana ompelukoneen suojus, ihan kuin kermakakku =D. Kaunis todella. Olet kyllä taitava kun olet osannut sen ommella. Ihailen aina ihmisiä, kenellä on taito hyppysissä. Minä saan hädin tuskin ompelukoneella suoraa aikaiseksi =D.

  VastaaPoista
 4. Siitä tuli upea hääkakku tai häämekko. Loistava taitavan tikkaajan työnäyte.

  VastaaPoista
 5. Upea kermavaahto ompelukonesuojus, aivan uskomattoman taitavaa tikkausta!

  VastaaPoista
 6. Ihana kolttu!! Hakkaa muovipömpelit mennen tullen ja siinä välissäkin, kuka sellaisella edes haluaisi koreilla?? Vain yksi riski: raaskiiko tuota riisuakaan??

  VastaaPoista
 7. Superkaunis suojus! Taitavaa työtä.

  VastaaPoista
 8. Sinä kyllä kuorit kermat päältä :o) on viimeisen päälle komea suojus huhhuh

  VastaaPoista