keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Paperiompelua täälläkin

Muutava bloggaaja on raportoinut työstävänsä paperitekniikalla kivoja projekteja.  Niinpä minäkin kokeilen taas sitä. Haluaisin kovasti päästä eroon kirjavista tilkkutyökankaistani. Ne eivät ole oma juttuni.  New York beauty on näyttänyt mallilta, johon voi upottaa monenlaisia kankaita.  Mutta levoton lopputulos ei tunnu vaan omalta. Kukin kangas on tavallaan OK, mutta kirjavien yhdistelmä ei.
Eniten pidän alarivin valkopunaisesta.  Mutta valkoisille kankailleni on ihan muita suunnitelmia ja kirjaville pitäisi löytyä käyttöä. 

Olen käyttänyt vain yhtä NYB-mallia, mutta kahta eri tekniikkaa.
1)  tulostanut mallin tavalliselle paperille ja ommellut paperin läpi viivoja pitkin
2)  tulostanut mallin freezer-paperille, taittanut paperin saumaviivoja pitkin ja ommellut paperin vierestä.

Ensimmäinen tekniikka sujuu minulta paremmin, mutta siinä kuluu tulostinvärejä turhan paljon.  Mallin suunnittelija on nimittäin jostain hassusta syystä värittänyt mallin. Jotta saisin mustetta haaskaamattoman version, pitäisi
a) etsiä uusi mallilähde tai
b) piirtää mallista värittämätön versio tietokoneella tai
c) piirtää malli paperille jokaista blokkia varten.

Kakkostekniikkaa käyttävät gurut Ann Petersen ja Judy Mathieson. Molempien videoita olen katsonut TQS:stä moneen kertaan. Ongelmakseni on nyt muodostunut se, että freezer paperi tuppaa irtoamaan työstä. Ilmeisesti silitän liian varovasti sen kiinni työhön.  Freezer -paperitekniikka on siitä kiitollinen, että samaa tulostetta voi käyttää useampaan kertaan.

Todennäköisesti jatkan kirjavien blokkien tekemistä. Tässä tekniikassa kangasta kuluu reilusti ja koska tilkkuilu on ajanviete, saa aikaakin kulua.

Lintukevät jatkuu
Ruovikoista ja pusikoista kuuluu kaikenlaisia lintujen ääniä.  Osaa en tunnista lainkaan, mutta ilahduin kun kuulin punavarpusen vihellystä Maarin rannassa. Sitten lintu lensi polun yli ja jäi puuhun lammen toiselle rannalle.  Tarkensin kameran siihen ja otin äkkiä kaksi kuvaa. 
Kamerasta tarkistin heti, pitikö kuulohavaintoni paikkaansa ja olin tyytyväinen, kun kuulonvarainen tunnistus oli mennyt oikein.  Punavarpusen vihellys tuli tutuksi jo vuosia sitten mökkimaisemissa Keski-Suomessa.
Kuvasta ei todellakaan huippua tullut, koska lintu on selin ja turhan kaukana. Iloiseksi kuitenkin tulin siitä, että sain tunnistuskuvan käsivaralta.  Usein on käynyt niin, että saan ensin linnusta vähän säälittävän kuvan ja piakkoin paremman.

Samaisissa Maarin maisemissa kuvasin kaksi pientä rusehtavaa lintua. Luulen, että ne molemmat on nyt tunnistettu, mutta ilahdun jos saan tunnistuskommentteja tänne blogiin.
Yllä olevan Lea Neula & Puikko blogista apujoukkoineen tunnisti pensaskertuksi.  Tämä lauloi, mutta ei mitenkään muistettavasti.
Tämä alempi saattaisi olla rytikerttunen.  Lintu lauloi, mutta tämänkään laulu ei jäänyt mieleeni. Eihän laulu ollut minulle tarkoitettu vaan sen lajitovereille.
Monet pienet ruskeat rantapöheikköjen linnut ovat kovin samannäköisiä ja tunnistettavissa varmimmin laulusta.  Viime kesänä päätin, että en innostu noista, mutta näköjään silti kuvaan, kun kohdalle sattuvat.

Satakielet konsertoivat kotini nurkilla, mutta valitettavasti viimekesäistä laulutaituria ei ole kuulunut. 

Kiitokset kommenteista edelliin postauksiini
Milja

9 kommenttia:

 1. On kyllä harvinaista nähdä tässä blogissa noin riemunkirjavaa työtä! Johonkinhan ne kirjavat on upotettava ja tuo mallihan näyttää erittäin sopivalta. Punavarpusesta en ole kuullutkaan. Koko ajan opin lisää. Lintujen laulut on jäänyt päähäni yhtä hyvin kuin euroviisut eli ei mitenkään. Jonkun haukan äänen kyllä tunnistan, koska pidän niistä jostain syystä. Siitä huolimatta, että ne syö pikkulintuja, tosin ihan vaan nälkäänsä.

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä, että harvinaista nämä värikkäät blokit sinun tekemänä, mutta näihinhän saat värikkäät kankaat upotettua hyvin.
  Kauniita lintuja:)

  VastaaPoista
 3. Minusta nuo blokit näyttävät hienoilta, hyvä että päätit jatkaa. Kiva malli, koskaan en ole kokeillut kaarevaa mallia. Tulee hyvä!

  VastaaPoista
 4. Jaaha, tuossahan sitä olisi haastetta kerrakseen. Komeita ovat!

  VastaaPoista
 5. Hienoa kirjavien kankaiden upotusta!

  VastaaPoista
 6. Onpa hieno juttu tämä paperitekniikka. Tuota olisi kiva opetella. Tosi nättiä tulee. Katsoin antamastasi linkistäkin ja voi että miten nättejä. Seuraavaksi yritän kaleidoskooppia, jos osaisin koota sellaisen.

  VastaaPoista
 7. Hienolta näyttää. Tuota tekniikkaa en ole koskaan kokeillut.

  VastaaPoista
 8. Hienoja ovat yksilöinä, ehkä kun niitä tulee lisää, löytyy paremmin silmääsi miellyttäviä yhdistelmiäkin :) Vaikkei tämä olekaan välineurheilua, niin tähän mennessä parhaiten minulla on toiminut Ricky Timsin freezer-paperi. Sitä ei vain taida saada Suomesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kerran. Tässä projektissa mennään nyt tiukasti sillä mitä omista kaapeista löytyy. Freezerpaperia minulla on 2 laatua tulostimeen sopivina arkkeina ja 2 laatua rullalla.

   Poista