lauantai 2. toukokuuta 2015

Lahjapaperin korvikkeet

Sukulaispoika täyttää 9 vuotta huomenna.  Kävin kirjakaupassa ostamassa toivekirjan, mutta en muistanut ostaa lahjapaperia. No tämä ei ole hätä eikä mikään, kun kaapissa on runsaasti iloisia kankaita odottamassa kutsumustaan.
Toisessa pussissa on ostettu lahja ja toisessa meidän hyllystä vanhoja hyviä Merkurius -tietokirjoja, jotka ovat juuri sopivia tuon ikäiselle ja vähän vanhemmallekin.  Siis vähän kierrätystäkin tulee harjoitetuksi.

Pussit suljetaan perinteisesti kiristämällä narut ja tekemällä helposti aukeava solmu.  Niitä voi myöhemmin käyttää vaikka omien tavaroiden pakkaamiseen mökkimatkoille.  Yksinkertainen kangas ei paina paljoa.  Huolittelin saumat siksakilla, joten pussit kestävät pesuakin.

Pesusta puheenollen, koin hirveän pyykinpesukatastrofin.  Ostamani pesuaine lemuaa aivan pöyristyttävästi jollekin hajusteelle.  Nyt kaikki tummat arkipuseroni - siis juuri ne, joita käytän eniten, lemuavat.  Olen pessyt puserot nyt uudelleen kahteen kertaan saadakseni yököttävän hajun pois - ensin ilman pesuainetta ja toiseen kertaan hajusteettomalla pesuaineella.  Puseroita en ilkeä laittaa kaappiin, vaan ne roikkuvat henkarilla vierashuoneessa ja lemuavat.  Joka kerta kun kuljen huoneen avonaisen oven ohi, tunnen hajusteen lemun.

Laitoin valmistajalle äkäistä postia ja odottelen että saan heiltä ohjeet hajun poistamiseen tai korvauksen tusinasta puserosta.   En ole pitänyt itseäni hajusteherkkänä, mutta tuo haju ylittää sietokykyni.  Voin käyttää laatuhajuvesiä ilman mitään ongelmia, mutta nehän tuoksuvatkin hyvälle.  Keittiön pöydällä on nyt ongelmajätepullo eli pesuainepullo.  Odottelen ohjeita siitä eroon pääsemiseksi. Tuollaista määrää pesuainetta ei voi noin vain kaataa viemäriin.

5 kommenttia:

 1. Näppärät lahjakääreet. Tuollaisia täytyisi tehdä muutamia erilaisia valmiiksi varastoon. Yleensä pyrin ostamaan ehdottomasti hajusteettomia pesu.- ja huuhteluaineita. Jotkut hajustetut ovat JÄRKYTTÄVIÄ!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä Marlen kanssa näppärät ja kivat lahjakääret!
  Joissakin pesuaineissa ja huuhteluaineissa, puhumatta muistakin pesuaineista on niin kamalan voimakkaat hajusteet!

  VastaaPoista
 3. Hyvät kääreet lahjoille, menee minullakin tekemislistalle.
  Kaupassa olivat varmaan laittaneet tutulle paikalle hyllyyn noita haisupesuaineita kun et huomannut ostaessasi mitä tuli tehtyä. Mitähän jännää saat vastaukseksi valmistajalta/maahantuojalta.

  VastaaPoista
 4. Käyttökelpoiset lahjapakkaukset. Ympäristö kiittää...

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea lahjapapereiksi, kiitos vaan!
  Hajusteetonta pesuainetta ostan minäkin ja kamala jos joskus ei huomaa ja saa haisevaa!

  VastaaPoista