keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Vihdoin jotain valmistui

Sinitiastyyny on nyt valmis. Hurraa, vihdoin jotain alkaa valmistua tästä pajasta.
Eilen paistoi aurinko ihanasti ja oli hyvä kuvausilma. Tänään, kun tyyny valmistui. on sää sateinen ja jouduin kuvaamaan keinovalossa.   Tyynyllä on jo osoitekin, eli nyt pitää sopia ottajan kanssa luovutustilaisuudesta.

Ompelin tyynyn alasaumaan vetoketjun. Valitsin kahdesta pahasta vähemmän pahan.  Jos olisin laittanut napit taakse, olisi pitänyt perehtyä napinläpien tekemiseen.  Koneessani on joku ihmeapuväline siihen, mutta tyynyn valmistuminen olisi siirtynyt hamaan tulevaisuuteen. jos olisi alkanut perehtyä monimutkaiselta näyttävään vekottimeen (= napinläpijalka).  En ommellut edellisellä koneellani yhtään napinläpeä, enkä sitä edellisellä, joten napinläpien ompelutaitoni ovat erittäin pahasti rapistuneet.

Quilting Arts uusin numero tuli pitkän odottelun jälkeen.  Sen olisi pitänyt tulla huhtikuun alussa, mutta vasta toissapäivänä se vihdoinkin kolahti postiluukusta. Siinä on pari mielenkiintoista tikkaus- ja kirjontajuttua, joihin syvennyn lähipäivinä.  Lopetin lehden tilaamisen, kun päätoimittajan vaihtumisen jälkeen siinä ei tunnu olevan mitään uutta.
Voinhan ostaa irtonumeroita, jos mieli tekee.  Lehti on edelleen yhtä kaunis kuin ennen, mutta jotain puuttuu.

The Quilt Shown tuoreimmassa jaksossa on konekirjontaa.  Lea McComas perehdyttää kasvojen kirjomiseen koneella.  Välillä on tuntunut, että olen aika yksinäni näissä kirjontahommissa, mutta maailmalla on sittenkin monta ompelukoneella kirjovaa tilkkutyötaiteilijaa.  Vaikka emmin Quilting Arts lehden tilauksen jatkamisten kanssa, niin jatkoin TQS:n tilaamista silmää räpäyttämättä.  Siitä olen oppinut valtavasti.  Uusimmassa jaksossa on muuten englanninkielinen tekstitys auttamaan huonokuuloisia ja vieraskielisiä helpommin seuraamaan ohjelmaa.  Vaikken itse tunne tarvitsevani tuota tekstitystä, toivon TQS:n jatkavan tekstittämistä.

10 kommenttia:

 1. Voi miten kaunis tyyny. Tiainen saa olla onnellinen, että pääsi ikuistetuksi tyynyyn ja saa siinä olla sisällä lämpimässä ja kuivassa. Minulla on myös se napinläpijalka ja se on mitä mahtavin keksintö. Saa aina saman kokooisia läpiä, kun on kerran mitannut napin halkasijan ja sen laittanut koneelle. Kätevää!

  VastaaPoista
 2. Tyynyn uusi omistaja on varmasti super onnellinen, on se niin kaunis.

  VastaaPoista
 3. Joku taisi jo mainitakin: tämä tyyny pitäisi laittaa lipaston päälle tai kehyksiin!

  VastaaPoista
 4. Tyyny on tosi upea ja saaja on varmasti onnellinen näin hienosta tyynystä. Napinläpijalka on hyvä keksintö, helpottaa kummasti näpinläpien tekemistä:)

  VastaaPoista
 5. Tämä on kaunein lintutyösi, kerrassaan kaunis ja niin hieno tikkaus. Tosi hieno.

  VastaaPoista
 6. Hieno tyyny siitä tuli! Sinun napinläpijalkasi on varmaan sama kuin minun (Bernina) ja se on todella helppokäyttöinen. Rohkeasti vaan testaamaan.

  VastaaPoista
 7. Hieno tyyny siitä tuli! Sinun napinläpijalkasi on varmaan sama kuin minun (Bernina) ja se on todella helppokäyttöinen. Rohkeasti vaan testaamaan.

  VastaaPoista
 8. Hieno tyyny, tosi upea. Kiitos hyvistä tikkausvinkeistä!

  VastaaPoista