tiistai 7. huhtikuuta 2015

Tikkaussuunitelma

Tikkauskurssi oli aivan ihana, mutta silti en ole saanut oikeastaan mitään aikaan ompelukoneen ääressä.  Vähän viimeistelin yhtä harjoitustilkkua, mutta siinä kaikki.  Sain kuitenkin kirjoitetuksi lupaamani artikkelin Tilkkulehteen. Pääsiäisen pyhinä tapasin sukulaisia, joista kaukaisin tuli sukujuhtiin Singaporesta asti.

Tänään leikin tikkaustaitelijaa.  Otin Freezer paperirullasta yöpöytäni kannen kokoisen palan ja aloin suunnitella siihen liinan tikkausmallia.  Liinan tarkoituksena on olla juuri kannen kokoinen ja pehmentää yöpöydän pintaa niin, että se ei aina kopsahtaisi, kun lasken siihen kännykän ja muita kovia esineitä.  Eturivin tilkkutaiteilijoiden käyttämä paperi antoi ylvään tunteen. Ikäänkuin olisin itsekin sellainen.
Sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty;D  Kangasta en ole edes vielä leikanut.  Taidan käyttää Tilkkutarhasta ostamaani kaunista valkoista kangasta, jossa on valkoisella painettuja kuvioita.   Sitä on puolen metrin pätkä, joten riittänee liinaprojektiini. 
Kuvassa on vasta alustava piirros.  Suunnitelman tein luonnollisessa koossa, koska silloin tiedän myös osaavani tikata piirtämäni kiemurat.  Suunnitelmassa ei ole yhtään sellaista kuviota, jota en olisi jo aiemmin tikannut johonkin.  Uutta on viivottimella piirretyt sisäkkäiset  laatikot.

Ajattelen suunnitella  höyhenten ja kukkien ympärille tulevat kuviot vasta, kun olen tikannut nuo elementit.  Silloin näen parhaiten, paljonko todellisuudessa jää tilaa.3 kommenttia:

  1. Suunnitelma lupaa hyvää! Omat tikkaussuunnittelut teen ihan jollekin ruutupaperille ja piirrän vaan vaikka yhden kukan ja siinä se malli sitten on. tosin en ikinä voisi kuvitella tikkaavani höyhentä tai muuta monimutkaista. Kaiopaisin ehkä tuollaista terityistö tikkaussuunnittelija fiilistä!

    VastaaPoista
  2. Taitaa suunnitelmasi sisältää taannoisen tikkauskurssin annin referoituna :)

    VastaaPoista
  3. Upealta näyttää tikkaussuunnitelma, huh en osaisi tuollaista tikata!

    VastaaPoista